Búcsút inthetünk a sónak, itt a vákuumkamra

Egy amerikai cég vákuumkamra használatával nyomja ki a vizet az elázott kütyükből, ráadásul jó áron.

Köztudott tény, hogy ha elázik egy elektromos készülék, mondjuk egy okostelefon, sóba vagy rizsbe kell tenni, mert azok felszívják a nedvességet – bár a folyamat napokba telik. Egy amerikai cég, a TekDry most egy hiánypótló szolgáltatással rukkolt elő: körülbelül húszezer forintnak megfelelő dollárért kiszárítják, illetve hogy egészen pontosak legyünk, egy vákuumkamra segítségével a szó szoros értelmében kiszívják a vizet az elázott kütyüből.

Hírdetés

Fotó: Business Insider

A TekDry eszközei nyolcvan százalékos eredménnyel képesek „kiszárítani” egy telefont röpke fél óra alatt, ha az a készülék a megmártózás után legfeljebb két napon belül a vákuumkamrába kerül – állítja cikkében a Business Insider. Hozzáteszik, ha a telefon a művelet után sem működik, a TekDry nem számít fel semmilyen költséget.

A vállalat – ami egyelőre csak Coloradóban, New Hampshire-ben és Michiganben működik, de október közepétől további 82 helyen jelenik meg szerte az Egyesült Államokban – nemcsak telefonok, hanem tabletek, kamerák, kisebb méretű laptopok és úgy általában bármilyen akkumulátorról működő, hordozható elektronikai eszköz cseppmentesítését is vállalja.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »