Búcsúlevelet hagyott az egyik áldozat

Egy hallhatóan feldúlt asszony hívta a rendőrségi vonalat április 27-én 19 óra körül azzal, hogy Újpesten a Szabolcska Mihály utcában lévő házukban férje és egy számára ismeretlen nő holttestét találta meg, amikor a munkából hazatért. A BRFK életvédelmi nyomozói azonnal megkezdték az adatgyűjtést, kihallgatták a bejelentő asszonyt, a szomszédokat. Eközben a helyszínelők a közös ágyban fekvő két holttestet kezdték el vizsgálni, valamint minden olyan nyomot rögzítettek, ami a későbbi nyomozást segítheti, vagy bizonyíték lehet. Csütörtök délelőtt a rendőrség sajtóosztálya csak annyit közölt: a rendőrség megkezdte a helyszínelést és az adatgyűjtést. Kora délután ez kiegészült azzal, hogy a rendőrség a helyszíni szemlét lefolytatta, a haláleset pontos körülményeit büntetőeljárás keretében szakértők bevonásával vizsgálja.

Lőpornyomokat találtak a férfi kezén

A Magyar Nemzet helyszíni forrásokból megtudta, hogy az egyik áldozat a megtaláló asszony rokkantnyugdíjas férje, a másik egy elhanyagoltnak tűnő nő. Mindketten lövéstől vesztették életüket. Úgy tudjuk, hogy a férfi kezén lőpornyomot rögzített a helyszíni szemlebizottság, a nő kezén azonban nem volt ilyen nyom. A holttestek mellett ott hevert a férfi engedéllyel tartott kispuskája, a lőpornyom pedig azt jelenti, hogy ő biztosan használta a fegyvert halála előtt. A szakértőkre vár, hogy egyebek mellett a lövedékek lőirányát pontosan meghatározva igazolják vagy cáfolják, hogy a férfi előbb lelőtte a mellette fekvő nőt, majd önmaga ellen fordította a fegyverét. Az az információ, miszerint a nyomozók nem keresnek harmadik embert az ügyben, valamint az, hogy a szobában megtalálták a férfi kézírásával írt búcsúlevelét, azt valószínűsíti, hogy kiterjesztett öngyilkosság történt szerdán kora délután az újpesti házban. (Az elsődleges orvos szakértői vélemény szerint mire a bejelentő asszony megtalálta a testeket, már több órája halottak lehettek.)

Vizsgálják az áldozatok közötti kapcsolatot

A szomszédok egyébként nem hallottak lövéseket, vagy csak nem tűnt fel nekik a két tompa puffanás. (A kispuska 22-es kaliberű lőszere jóval csendesebb, mint például a Kalasnyikové vagy egy pisztolyé.) A házaspár néhány éve költözött a Szabolcska Mihály utcába. A férj gázszerelő volt, de leszázalékolták. Január elején szívproblémákkal került kórházba, a felesége mentette meg az életét, miután idejében észrevette, hogy rosszul van, és hívta a mentőket. A férj szívinfarktust kapott. Azt még nem lehet tudni, hogy a férfinak pontosan mióta és mi köze volt a vele egy ágyban talált nőhöz.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelenik meg. A megjelenés időpontja: 2016. 04. 29.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »