Bruttó 210 forintos béremelés, Lázárra mutogatnak

Bruttó 210 forintos béremelés, Lázárra mutogatnak

Rosszul jártak a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalnál maradó ügyintézők. Fizetésük elmarad a kormánytisztviselőkétől. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Hír TV kérdésére azt ígérte, hogy utánanéz a problémának. A Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének főtitkára a déli határon is tájékozódik a kialakult helyzetről.

Bruttó 210 forint – a Hír TV-t megkereső panaszosok szerint a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalnál mindössze ennyi béremelést kaptak azok, akik felsőfokú végzettséggel rendelkeznek, és idegen nyelveket beszélnek. A középfokú végzettségű ügyintézők pedig csak annyit keresnek, mint egy szakmunkás. A hivatal átszervezésekor azok jártak jól, akik a kormányhivatalokhoz kerültek, mert ők 20 százalékkal magasabb illetménykiegészítést kaptak.

„Meg fogom majd nézni, köszönöm a jelzését, és foglalkozni fogunk a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnak a fizetéseivel” – mondta a Fidesz-frakció szóvivője. Halász János másfél hete még azt ígérte, hogy mostanra rendeződik a helyzet. Hétfőn már a Miniszterelnökséget vezető miniszterre mutogatott.

„Ami jogosan jár a dolgozóknak, azt meg kell hogy kapják. Hogyha jogos a felvetésük, akkor nyugodtan meg lehet ezt kérdezni Lázár miniszter úrtól. Őt úgy ismerem, hogy sok ilyen átalakítást nagyszerűen levezényelt már; helytállnak ebben a dologban is. Gondolom, hogy adminisztratív problémákról van szó, és csak rövid idő kérdése, hogy megoldódjék” – mondta a frakciószóvivő.

A legutóbbi kormányinfón azonban a kancelláriaminiszter nem ígért ilyet.

– A minisztériumok vezetőinek a bérét 2018-ig nem fogjuk fölülvizsgálni.
– Én a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalra gondoltam, az ott dolgozókra…

Hírdetés

– Hát, az is magas besorolású minisztériumi szervezet.
– És akkor nem terveznek az ott dolgozók…
– Nem tervezzük a bérek felülvizsgálatát.

A Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének főtitkára azt mondja, hogy a központi igazgatáshoz tartozó valamennyi tisztviselő hasonló cipőben jár.

„A kormánytisztviselők, valóban, 2008 óta egy fillér rendszeresített béremelésben nem részesültek. Az ő illetményalapjuk maradt 38 650 forint attól az időponttól kezdve. Ez vonatkozik nemcsak rájuk, hanem a Belügyminisztérium kormánytisztviselőitől kezdve mindenkire, aki a központi igazgatásban dolgozik” – mondta a BRDSz főtitkára, Bárdos Judit.

A bevándorlási hivatalnál, úgy tudjuk, nincs szakszervezet, a BRDSz főtitkára azonban azt ígérte, hogy még a héten – a tranzitzónákat is felkeresve – tájékozódik a kialakult helyzetről.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »