Brutális támadás: összekuporodva védte kisgyermekét az anya a c-típusú vadállattól

A Gyöngyösi Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntette miatt folytat nyomozást R. J. gyanúsított ellen. A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított január hó 15-én a kora délutáni órákban Gyöngyösorosziban megjelent volt élettársa lakásán, ahol elővett egy 15 centiméter pengehosszúságú kést, majd fenyegetni, később üldözni kezdte a sértetett, aki megpróbálta kicsavarni a kést a gyanúsított kezéből, a férfi ennek során megvágta a nő mindkét kezét – tájékoztatta a heol.hu-t dr. Snellenperger Judit az Egri Törvényszék sajtószóvivője.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Közölte: a gyanúsított ezt követően felszólította a sértettet, hogy menjen ki vele a határba, ahol meg fogja ölni. A nő eleget tett a vádlott kérésének és egyéves gyermekével a kezében kilépett az utcára, ahol a gyanúsított tovább fenyegette a késsel. A sértett az utcán segítségért kiabált, ekkor a gyanúsított a késsel combon szúrta a sértettet, aki ennek következtében a földre esett. A gyanúsított ezt követően a földön fekvő nőt többször combon és mellkason szúrta. A sértett eközben összekuporodva gyermekét próbálta védeni, aki így sérülést nem szenvedett. A gyanúsított magatartásának a szemtanúk közbelépése vetett véget. A sértett sérülései 8 napon túl gyógyulnak.

Hírdetés

Az Egri Járásbíróság nyomozási bírája e hét szerdán a gyanúsított előzetes letartóztatását 30 napra elrendelte.

A határozat indokolása szerint a gyanúsítottal szemben a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése indokolt, mivel megszökött a rendőrség elől, vele szemben elfogatóparancsot kellett kibocsátani, így csak előzetes letartóztatással biztosítható az, hogy az eljárási cselekményeknél jelen legyen. Azért is indokolt az előzetes letartóztatás, mert feltehető, hogy a vele rossz viszonyban lévő sértett megfélemlítené, vagy megpróbálná befolyásolni. Esetében az is megalapozottan feltételezhető, hogy szabadlábra kerülése esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, erre utal büntetett előélete, illetve, hogy tettét felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt követte el.

A bíróság döntését az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette, azonban a védő nem volt jelen, ő három napon belül jelenthet be fellebbezést.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »