Brutális kivégzések nyomára bukkantak Hajdúsámsonnál

Brutális kivégzések nyomára bukkantak Hajdúsámsonnál

Az első vizsgálatok szerint fejbe verték, majd elföldelték őket.

A rendőrség közleményt adott ki az ügyben, amely szerint az Országos Állatvédőrség Alapítvány munkatársaitól kaptak bejelentést 2020. február 16-án arról, hogy Hajdúsámson külterületén több elpusztult kutya tetemét találták meg egy gödörben. A rendőrök bűnügyi szemlét tartottak, majd adatgyűjtésbe és tanúkutatásba kezdtek.

A Debreceni Rendőrkapitányság az állatkínzás gyanúja miatt indult büntetőeljárásban vizsgálja az eset körülményeit.

Az esetről az Index idézte a Debreciner írását, amely a Speciális Állatmentő Egység és az Állatvédőrség felfedezése alapján készült. A cikkből kiderült, hogy a gödrökben száznál is több állat maradványait lehet feltételezni – agyonütötték és elföldelték őket.

Hírdetés

A Speciális Állatmentő Egység egyik tagja elmondta, az elsődleges szakvélemény szerint a kutyák traumás eredetű sérülésekbe halhattak bele – fejbe verték őket.

A Debreciner cikke szerint az első gödör átvizsgálása után a szanaszét heverő csontokat követve jutottak el az állatvédők egy közelben lévő másik, már betemetett gödörhöz. Az ezekben talált maradványok – köztük macskák maradványai – már bomlásnak indultak, ezért azokat nem ásták ki.

Schreiter Katalin, az Országos Állatvédőrség Alapítvány munkatársa szerint a friss tetemek vizsgálatakor kiderült, hogy olyan erővel vághatta valaki fejbe a kutyákat, amitől elpusztultak. Vagy eszméletüket vesztették, és az elföldelés után haltak meg. Az ásás során nemcsak bálamadzagot találtak az állatvédők, de egy fojtóra hurkolt póráz jellegű anyagdarabot is, amely körül még ott voltak a kutya maradványai, mindez arra utalt, hogy a kutyát így fogták meg, amíg kivégezték.

Találtak zsákban elföldelt állatokt, köztük kölyökkutyákat is.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »