Brutális gyilkos merénylet, politikai leszámolás Kijevben – agyonlőtték Kalasnyikovot

A Janukovics-párti volt parlamenti képviselő, Oleh Kalasnyikor a szovjet győzelem méltó megünneplésért emelt szót; a lépcsőházban végeztek vele. Nagyon reméljük, hogy a teljes leberális média fősodor elítéli a gyilkos merényletet, megvádolja a gyilkossággal az ukrajnai puccskormányt, és legilaább akkora felhajtást kap, mint amikor agyonlőtték Moszkvában Nyemcovot, az atlantista zsidó oligarchát, volt miniszterelnök-helyettest. Ja, és küld Orbán részvéttáviratot.

A halálhírről az áldozat egyik rokona értesítette a sajtót, később azt a hatóságok is megerősítették. A politikus nyolcadik emeleti lakásába tartott, amikor ismeretlenek lőfegyverből leadott lövéssel végeztek vele a lépcsőházban. A lövések zajára felesége kirohant a lakásból, majd hívta a rendőrséget.
A nevét elhallgató rokon állítása szerint az oroszbarát Kalasnyikov az utóbbi időben több fenyegetést is kapott politikai nézeteiért, részben azért, mert felhívást intézett a második világháborúban – orosz szempontból a nagy honvédő háborúban – aratott szovjet győzelem 70. évfordulójának méltó megünneplésére.

Kalasnyikov 1962-ben a nyugat-ukrajnai Rivnében született, katonaiskolát végzett, és a szovjet időkben különböző parancsnokságokon dolgozott. 1997-ben szerelt le.

Hírdetés

Egy évig volt képviselő

A Majdan-ellenes tüntetések egyik főszervezője volt. A hatalomváltást és európai integrációt követelő Majdan-tüntetések nyomán később Oroszországba menekült Viktor Janukovics volt ukrán elnök híveit toborozta Kijevbe az államfő melletti rokonszenvtüntetésre.

A politikus csupán egy évig volt parlamenti képviselő, 2006-2007 között a Régiók Pártjának frakciójában. Neve onnan vált ismertté, hogy 2006-ban egy parlament előtti tüntetésen összekülönbözött az SZTB ukrán televízió forgatócsoportjával, és állítólag megütötte az operatőrt. Mentelmi jogát nem függesztették fel, de az incidenst kivizsgáló ad hoc bizottság elítélte a honatya viselkedését. A 2007-es választásokon a Régiók Pártja nem indította jelöltként. 2012-ben Kalasnyikov egyéni jelöltként indult a Régiók Pártjának támogatásával, de nem jutott be a parlamentbe.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »