Brutális bírságot kaphatnak a háztulajdonosok

Brutális bírságot kaphatnak a háztulajdonosok

Noha a közutak és közterületek fenntartása az önkormányzatok feladata, a legtöbb helyen azonban az önkormányzat előírja, hogy az adott településen, vagy kerületben ingatlantulajdonnal rendelkező személyek kötelesek eltakarítani a havat az ingatlan előtti járdaszakaszról, illetve kötelesek azt csúszásmentes állapotban tartani – írja összeállításában a Pénzcentrum.

A hótakarításról, és a biztonságos gyalogos forgalom biztosításáról tehát a legtöbb esetben a tulajdonosnak kell gondoskodnia.

Hírdetés

Családi háznál a helyzet egyértelmű, a társasházakban élőknek pedig nem árt tudniuk, hogy egy társasház albetéteseit ugyanaz a felelősség terheli, mint egy családi ház tulajdonosát, vagyis tévhit az, hogy a közös képviselő feladata a hó eltakarítása, és a járdák biztonságossá tétele.

Ez a módszer súlyosan károsítja a környezetet, tönkreteszi a növényeket, és akkor nem említettük, hogy károsítja az autók gumiját, az alvázát, idővel az aszfaltot is, és nem tesz jót a házikedvencek mancsának sem.
A sózásnál sokkal jobb megoldást jelentenek az alternatív csúszásmentesítő anyagok,
a homok, a sóder, a természetesen lebomló faforgács vagy fahamu, a nádfonat és a több nemzeti parkban is sikeresen alkalmazott gránitkő-zúzalék. Ezeket pedig érdemes időben megvenni, mert a Pénzcentrum iparági értesülései szerint a szükséges eszözök ára 5-10 százalékot emelkedhet még az igazi fagyok beállta előtt.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »