Brüsszel polgármestere: erőnk kifogyóban van, bele fogunk roppanni

Brüsszel polgármestere: erőnk kifogyóban van, bele fogunk roppanni

Erőnk kifogyóban van, bele fogunk roppanni, ha nem érkezik kormányzati támogatás a rendőrség erőinek fokozására – jelentette ki Yvan Mayeur, Brüsszel polgármestere a nizzai terrortámadás kapcsán a Le Soir francia nyelvű belga lapnak adott nyilatkozatában pénteken.

A polgármester elmondta, több rendőrre van szükség Brüsszel utcáin a biztonság fenntartása érdekében. Különösen akkor, amikor Belgium a július 21-i nemzeti ünnepre készül. A városvezető hozzátette, hogy számos tömegeket vonzó rendezvény lesz a fővárosban, amelyek felügyelete huszonnégy órás szolgálatot jelent majd a biztonsági szolgálatoknak.

A napilap internetes oldalán megjelent cikk arra emlékeztetett, hogy Jan Jambon belga belügyminiszter péntek reggel kijelentette, a nemzeti ünnep programjait nem mondják le, minden aznapi esemény a biztonsági erők teljes felügyelete alatt zajlik majd.

Hírdetés

Yvan Mayeur véleménye szerint a rendelkezésre álló lehetőségekkel Brüsszel közbiztonsága egy adott pillanatban össze fog roppanni.

„Azt hittük, kifújhatjuk magunkat, de nincs módunk pihenni, nincs egy percnyi szünet sem” – fogalmazott. Hozzátette: a rendőrség és az őket segítő mintegy 1800 katona hónapok óta állandó készenlétben van, nagyon fáradtak és egyre nehezebben viselik a feszültséget.

Hangsúlyozta, több rendőrre van szükség az utcákon. Arról tájékoztatott, hogy már hetek óta kérvényezte a rendőrség megerősítését, de nem kapott választ a belügyminisztertől, noha a szövetségi kormány korábban 400 millió eurót (mintegy 124 milliárd forintot) szabadított fel a biztonsági intézkedések megerősítésére.

MTI


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »