Brüsszel lemaradt, mint a borravaló

Brüsszel lemaradt, mint a borravaló

„Vakcina kell, mert az jelenti az életet” – szögezte le Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban, nem sokkal azelőtt, hogy hivatalossá vált a magyar-orosz megállapodás, miszerint sikerült viszonylag gyorsan kétmillió adag Szputnyik V vakcinát beszerezni a magyar kormánynak. Az uniós szállítások továbbra is akadoznak, még a jövő héten is kevesebbet szállít a Pfizer a korábban ígértnél – hangzott el az M1 Ma este című műsorában.

Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője elmondta: aki látta az Európai Tanács ülése utáni tájékoztatót, annak olyan érzése lehetett,

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke a belső piac nyitva tartásáról beszéltek, de szóba került egy újfajta úti okmány is.

Ez utóbbi már előremutatóbbnak tűnik, de brüsszeli intézmények vezetői mintha időben el lennének csúszva – jegyezte meg Lomnici.

Hírdetés

Az orosz vakcina, a Szputnyik V magyar beszerzése kapcsán Lomnici emlékeztetett, hogy a németek és Angela Merkel kancellár is szorgalmazta, hogy az oroszok is engedélyeztessék Európában a vakcinájukat.

– vélekedett az alkotmányjogász.

www.hirado.huwww.demokrata.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »