„Brüsszel csak ízelítő volt” – új IÁ-s videó a neten

„Brüsszel csak ízelítő volt” – új IÁ-s videó a neten

Az Iszlám Állam belga származású főhóhérja fenyegeti a Nyugatot a terrorszervezet új videójában.

A propagandában mindig remeklő Iszlám Állam újabb videóval jelentkezett a keddi brüsszeli terrortámadást követően. A videóban Hicham Chaib, a terrorszervezet főhóhérja – aki állítólag több tucat kivégzést hajtott már végre Szíriában – beszél az IÁ szíriai fővárosában, Rakkában. Állítása szerint a két brüsszeli robbantás „csak ízelítő” volt abból, ami következik.

Hírdetés

A 34 éves Chaib – aki heves kirohanást intézett az IÁ területein végrehajtott légicsapások ellen – azt üzente a Nyugatnak, hogy a lakosait az Iszlám Állam emberei fogják legyilkolni. „Addig fognak meghalni közületek, amíg F16-osokkal bombáztok minket” – mondta Chaib, aki még Belgiumban tagja volt a Sharia4Belgium nevű szervezetnek, amely a saría törvénykezés országszerte történő elterjesztéséért küzd. Negyvennégy tagjukat tartóztatták le februárban terrorizmus gyanújával.

Chaib 2013 márciusában csatlakozott az Iszlám Államhoz, elmondása szerint a terror tovább folytatódik majd Belgium szívében.

A kilencperces videó végén egy térdeplő IÁ-foglyot lőtt fejbe a terrorista. A kisfilm rövidített változatát közzétette a Daily Mail (ebben nincs benne a gyilkosság), íme:


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »