Brunczlík Viktor: Európa jövőjét az európai fiatalok jelentik

Brunczlík Viktor: Európa jövőjét az európai fiatalok jelentik

Egyre több fiatal vándorol külföldre a jobb megélhetés, a kedvezőbb életkörülmények reményében, a munkaerőhiányt pedig külföldi munkásokkal kell orvosolni. Erről és a fiatalok hazahívásáról Brunczlík Viktort, a Magyar Szövetség EP-jelöltjét kérdeztük.

A fiatalok élete nem csupán Szlovákiában, de egész Európában egyre nehezebb. Az ingatlanárak rohamosan emelkednek, romlik a megélhetés. Sokan a jobb megélhetés reményében külföldre vándorolnak – többen közülük egészen az Egyesült Államokig meg sem állnak – az utánuk maradt űrt pedig külföldi munkásokkal próbálják betömni.

Meg kell tennünk mindent azért, hogy otthon tartsuk a fiataljainkat, illetve nemcsak országon belüli, de európai megoldást is kellene találni arra, hogyan lehetne hazahívni a külföldön élőket a szülőföldjükre. Kormányok jöttek-mentek, megoldást soha, senki sem kínált eme problematikára”

– hangsúlyozta Brunczlík. 

Brunczlík Viktor  kiemelte, nem gazdasági bevándorlókkal kell feltölteni Európát, és ezt Brüsszelnek is meg kell értenie.

Európa jövőjét az európai fiatalok jelentik”

Hírdetés

– jegyezte meg Brunczlík.

Sokan kritikával fordulnak a fiatalok felé, hogy nem vállalnak családot, azonban nem látják ennek valódi okait.

A mai világban rendkívül nehéz saját lakhatáshoz jutni, a fiataloknak évekig kell dolgozniuk azért, hogy legalább kölcsönt tudjanak felvenni a banktól.

Az Uniónak prioritásként kéne kezelnie a fiatalok lakhatásügyének megoldását. Az egyes tagországokban ugyan már láthatóak előrelepések ezen a téren, a többi államnak ebből kéne példát merítenie.

A migráció támogatása helyett fordítsuk a pénzt az európai családokra, a fiatalokra”

– emelte ki a Magyar Szövetség legfiatalabb EP-jelöltje.

Az Európai Uniónak valóban kiemelt figyelmet kellene fordítania erre a problémakörre. Brüsszelben is azt kellene szem előtt tartani, hogy hogyan lehetne a fiatalokat otthon tartani, megfelelő életkörülményeket és lakhatást biztosítani, és nem a gazdasági bevándorlókban látni a megoldás kulcsát.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »