Bronzérem és hatodik hely (Gymnasiad)

Bronzérem és hatodik hely (Gymnasiad)

A sepsiszentgyörgyi Balogh Hanna és Nemes Gréta is részt vett május 14–22. között a franciaországi Normandiában a XIX. Gymnasiadé, 16–18 éves középiskolások számára kiírt világversenyen, előbbi a cselgáncs-, utóbbi pedig a 3×3-as kosárlabda-válogatott tagjaként. Balogh bronzéremmel, Nemes pedig hatodik helyezéssel zárta a viadalt.

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK megyeszékhelyi sportolója, Balogh Hanna a cselgáncsozók 70 kilogrammos súlycsoportjában lépett tatamira. Dzsúdókánk első ellenfele a spanyol Iria Martin volt, akit simán vert, majd következett a litván Nida Kaslauskaitével szembeni összecsapás. A háromszéki lány ezt az akadályt is könnyedén vette, a döntőbe jutásért kiírt mérkőzésen viszont az algériai Dyhai Benchallaltól vereséget szenvedett. A folytatásban a bronzéremért a vigaszágról érkező kazah Anastassiya Nagachevskajával találkozott, és sikerének köszönhetően a dobogó harmadik helyén fejezte be a Gymnasiadét.

Hírdetés

A Nemes Gréta, Daria Iordache, Daria Tănase, Karina Munteanu összeállítású 3×3-as lány kosárlabda-válogatott a csoportkörben 13–10-re verte Chilét, majd 14–4-re kikapott Szlovéniától, a negyeddöntőben pedig 10–6-ra veszített Szerbiával szemben. A helyosztók első köré­ben következett az Uganda elleni 15–13-as diadal, majd Nemesék az 5. helyért kiírt meccset az ukránokkal szemben 21–9-re elveszítették, és a hatodik helyen zárták a franciaországi viadal kosaras tornáját, melyet Tajvan nyert meg, miután a döntőben 21–13 arányban bizonyult jobbnak a házigazdáknál. (tif)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »