Brockhauser Edit: Kell-e nekünk az új Európa?

Brockhauser Edit: Kell-e nekünk az új Európa?

Az Európai Uniós választási kampány elindult, a Sargentini féle „koncepciós perben” mi vagyunk az akasztásra ítélt ember, az elrettentő példa. A tét az, hogy a politikai elit leváltásával megállítható-e a macroni út, vagy más arcokkal, de a jelenlegi irányvonallal áll össze az új Európa Parlament, és simán megvalósul a fekete Európa.

Orbán Viktor jól tette, hogy megnevezte a politikai ellenfelet Macront, és világosan elmondta, hogy a francia elnök vezetésével jövőre milyen új Európát akarnak létrehozni. Mindez a Sargentini vitát követő sajtótájékoztatón derült ki, mivel az ülésteremben, rettegve a miniszterelnök találó szavaitól, erősen korlátozták a megszólalását. Macron a – háttérhatalom embere a simulékony képű francia Bajnai Gordon – az Európai Néppárt szétszedésével és a konzervatív erők kiszorításával olyan új tömörülést igyekszik létrehozni, amelyben a liberális és szocialista blokk a balra húzó néppárti csoportok kimetszésével nagykoalíciót alkot, és megvalósítja a bevándorlók Európáját. Ez volt Orbán legfontosabb üzenete a jövő évi választásra, amelyet valószínűleg Európa lakossága nem is ért, vagy el sem jut hozzá.

Az Európa Parlament képviselői össze-vissza süketelnek a demokráciáról, holott csak arra törekednek, hogy szervezet kilökje az „idegen testet” . A német és a svéd választások tükrében nem esélytelen az elképzelésük, hogyha hajszállal is, de jövőre is hatalomban maradhatnak és befejezhetik az eddig ismert Európa végleges felszámolását. Nem kérnek abból a konzervatív törekvésből, hogy Európa keresztény nemzetállamok szövetsége maradjon. Ezért nem tűrik, hogy ék kerüljön a küllők közé. Ezért támadják ilyen mélységes gyűlölettel Orbánt és a magyarokat. Rettegnek a világos beszédtől a szándékuk lelepleződésétől.

Kérdés, hogy szembe lehet-e menni a macroni új áramlattal, hiszen minden jel szerint az-az Európa ahová mi a vasfüggöny mögül vágyakoztunk, és amelyet csodáltunk egyszer és mindenkorra véget ért? Kérdés, hogy visszafordítható-e az idő kereke, és nem korai-e még abban bízni, hogy a nyugati országokban már annyira túllendült a liberális inga, hogy belép az ellensúly effektus és tömeges igény mutatkozik a konzervatív értékek visszaállítására? Még az is előfordulhat, hogy a nyugati embereknek ez így megfelelő, és szimplán csak nem értjük egymást.

Hírdetés

Orbán szerint a vérbeli politikus a reménytelennek tűnő helyzetben sem adja fel. Bízik a tárgyalásokban, egyeztetésekben az Európai Néppárt lelkének feltámasztásában, és a jövő évi Európa Parlamenti választás fordító erejében. Tudja, hogy a jelenlegi politikai elitben kisebbségben van a nézeteivel, de belemegy a küzdelembe, mert hisz az európai emberek józanságában és élvezi a magyar társadalom támogatását, amely egyértelművé tette, hogy nem kér az illegális migrációból.

Az Európai Uniós választási kampány elindult, a Sargentini féle „koncepciós perben” mi vagyunk az akasztásra ítélt ember, az elrettentő példa. A tét az, hogy a politikai elit leváltásával megállítható-e a macroni út, vagy más arcokkal, de a jelenlegi irányvonallal áll össze az új Európai Parlament, és simán megvalósul a fekete Európa. Abban az esetben el kell döntenünk, hogy szeretnénk-e részesei lenni, hiszen akkor vállalnunk kell a feltételeit. Kérdés, hogy akkor veszítünk-e többet, ha lemondunk a forrásokról, vagy akkor, ha részt veszünk az új népesség szétosztásában?

Brockhauser Edit

The post Brockhauser Edit: Kell-e nekünk az új Európa? appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »