Brockhauser Edit – Az alternatíva: Közép-Európai Unió

Brockhauser Edit – Az alternatíva: Közép-Európai Unió

A tusványosi beszéd számomra legfontosabb gondolata az, hogy ki kell építeni egy erős Közép-Európát, amely szabad nemzetek szövetsége, amely gazdaságilag önállóan megáll a lábán, és amely megmaradhat a klasszikus, keresztény európai értékek mellett.

Orbán korszakokban gondolkodik és legalább tíz évre vonatkozó terve van, amely nagyon jelentős pontokból áll. Nem sorolom fel, a lényeg az, hogy Magyarország beletartozzon abba az öt európai országba, ahol a legjobb élni. Mindezt egy olyan közép-európai közösségben, ahol az országoknak joguk van megvédeni a határaikat, a gazdaságukat, a kultúrájukat, és elutasítani a globalizmust és a multikulturalizmust.

A miniszterelnök szerint adottak a lehetőségek, hogy újjáépítsük a Kárpát-medencét, vagyis a környező országokban fejlesztéseket hajtsunk végre, magyar óvodákat, iskolákat építve, templomokat felújítva, segítve a magyar közösségeket. (Sok irigy ember majd óbégat, miért nem neki adják a pénzt…) Egyelőre cserébe, az ottani magyaroknak egyenlő jogokat követelve, mert az a fontos, hogy a határainkon kívüli több millió magyar megmaradjon magyarnak. A történelem hozhatja úgy, hogy ezek a magyarlakta területek egyszer majd megint az anyaországhoz tartoznak, talán nem mint országrész, hanem mint a “Közép-Európai Unió” részei. Ezt támasztja alá, hogy Orbán a Trianon előtti gazdasági érhálózatot újra akarja építeni, utak, vasutak, energiahálózatok formájában a szomszédos országokkal. A következő lépés a Kárpát-medencei méreteken túl, a közép-európai gazdasági, kulturális közösség megerősítése, amely nem lesz multikulturális, amely nem akar bevándorlókat, és amely a keresztény kultúrán alapul. Itt fontos tisztázni, nem arról van szó, hogy a keresztény társadalmi alapok miatt bárkinek is templomba kell majd járnia, hanem arról, hogy az eddigi európai életformánk, ünnepeink, családmodellünk a kereszténységből indult ki, és ezt most a nyugati országok átengedik az iszlámnak és a multikulturalizmusnak.

Hírdetés

Orbán, érzésem szerint, egyelőre még nem akarja teljesen „elengedni” Európa nyugati felét, az ottani civilizációt, amelyről sajnos már múlt időben beszélt, és még reménykedik, hogy megállítható az önsorsrontó liberalizmus, és a népesség lecserélése az uniós politikai elit leváltásával.

A nyugati vezetők jelenleg csak sodródnak a nihilizmusba, a nyílt társadalom teljes káoszába, amelyből nincs visszaút. Most még megvannak arrafelé az elmúlt száz év gazdasági fejlődésének eredményei, szép városok, jó szolgáltatások, a jóléti pénzmaradékok, egy hatalmas civilizáció kulturális romjai, de ez néhány (tíz)éven belül teljesen összedől, ha minden így folytatódik. Európában jelenleg Orbánon kívül nincs olyan meghatározó politikus, akinek pontos víziója lenne a jövőre nézve.

The post Brockhauser Edit – Az alternatíva: Közép-Európai Unió appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »