Brit miniszterelnök: Hatalmas cionista és Izrael támogató vagyok

Brit miniszterelnök: Hatalmas cionista és Izrael támogató vagyok

2022. 10. 04.

Liz Truss brit miniszterelnök “hatalmas cionistának” és “Izrael nagy támogatójának” nevezte magát vasárnap egy Izrael-barát parlamenti csoporttal folytatott megbeszélésen.

Truss díszvendégként vett részt a Konzervatív Izrael Barátai (CFI) rendezvényén a tory párt éves birminghami konferenciáján, amelyen új minőségében először vett részt. A közösségi médiában közzétett felvételek tanúsága szerint a rendezvényen a tömeghez szólva kijelentette, hogy rendíthetetlenül elkötelezett Izrael ügye mellett.

“MINT TUDJÁK, HATALMAS CIONISTA VAGYOK, NAGY TÁMOGATÓJA IZRAELNEK, ÉS TUDOM, HOGY AZ EGYESÜLT KIRÁLYSÁG ÉS IZRAEL KAPCSOLATÁT EGYRE ERŐSEBBÉ TUDJUK TENNI” – MONDTA AZ ÉLJENZŐ JELENLÉVŐKNEK.

Hírdetés

Maga a CFI a beszédének egy részére összpontosított, amelyben “a szabadságban és a demokráciában nem hívő autoriter rezsimek fenyegetéseire” utalt, amelyekkel szemben “két szabad demokráciának, az Egyesült Királyságnak és Izraelnek vállvetve kell kiállnia”.

Truss Izraellel kapcsolatos álláspontja jól ismert, és ezt népszerűsítette a konzervatívok új vezetője és miniszterelnöke címéért folytatott kampánya során is. A politikai változások között, amelyeket hivatalában ígért, az volt, hogy felülvizsgálja nemzetének nagykövetségének Tel-Avivból Jeruzsálembe történő áthelyezését. Donald Trump korábbi amerikai elnök ugyanezt tette a Fehér Házban töltött hivatali ideje alatt.

A brit miniszterelnök ugyanezt az ígéretet tette a múlt hónapban, amikor izraeli kollégájával, Jair Lapiddal találkozott az ENSZ-közgyűlés New York-i ülésén. Palesztinbarát csoportok és a palesztin vezetés elítélte az ötletet.

Vadhajtások

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »