Brit lapok hirdetik a magyar határvadász programot

Brit na­pi­la­pok is a ma­gyar ha­tár­va­dász prog­ra­mot hir­de­tik – már ezer­nél is töb­ben je­lent­kez­tek a ki­kép­zésre.

Az Express című brit napilap részletesen ír a magyar határvadász programról, amellyel „Orbán Viktor leszámol az Európában uralkodó naivitás, illúziók és gyengeségek világával”.

A programra már több mint ezren jelentkeztek: a leendő határvadászok a 175 kilométeres magyar-szerb határon fogják feltartóztatni a balkáni útvonal felől érkező migránsok tömegét. Feladatuk lesz bőven, mivel a múlt hónapban is minden éjjel 80-nál is több migráns próbált Magyarországra szökni.

Hírdetés

A határvadászok rendőri alapkiképzést kapnak, megtanulják a lőfegyverek használatát, valamint az iszlám vallás és a muszlim kultúra alapjaiba is betekintést nyernek, hogy adott esetben könnyebben kezeljék a migránsokat.

A tervek szerint az egység 3000 főből fog állni – és már 1700-an jelentkeztek. Mivel kiemelten fontos, nehéz munkáról van szó, a jelentkezőknek pszichológiai teszten is át kell menniük – írja a brit lap.

Forrás: Ripost.hu

The post Brit lapok hirdetik a magyar határvadász programot appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »