Brit katonai laborvizsgálat nem talált orosz eredetet az ideggáz támadásra (most mi van a hetekig az orosz mérgezés miatt üvöltő politikusokkal és médiumokkal?)

Brit katonai laborvizsgálat nem talált orosz eredetet az ideggáz támadásra (most mi van a hetekig az orosz mérgezés miatt üvöltő politikusokkal és médiumokkal?)

/EchoTV nemzetközi sajtószemléje/

„Brit katonai labor: semmilyen bizonyíték nincs az ideggáz orosz eredetére” címmel a független német gazdasági-politikai hírportál, a Deutsche Wirtschafts Nachrichten arról a szenzációs eredményről számol be, hogy a brit védelmi minisztériumnak Porton Down-ban lévő kutató központja semmiféle bizonyítékot nem talált arra, hogy a brit-orosz volt kettősügynök elleni támadásnál Oroszországban előállított ideggázt használtak volna.

*             *             *

Az amerikai pénzügyi körök vezető lapja, a globális terjesztésű Wall Street Journal szerkesztőségi állásfoglalásban írt vezércikket „Magyarország és erős embere” címmel. Ennek első mondata így hangzik: „A magyarok vasárnap új parlamentet választanak, és kellemes meglepetés, hogy az eredmény kétséges. Orbán Viktor még mindig az esélyes, de a választók csapást mérhetnek rá a nagyobb demokrácia érdekében úgy, hogy megtagadják tőle az általa kívánt nagy különbséget”. A cikk azzal  zárul, hogy ha már az EU nem tudta megbüntetni Magyarországot, amiért az elbitangolt a demokrácia útjáról,  a magyar szavazókra maradt ez a feladat, ameddig erre még képesek lesznek.

*             *             *

A francia jobboldali lap, a Le Figaro ezzel a címmel tudósít arról, hogy Jean-Luc Mélenchon, az Engedetlen Franciaország nevű mozgalom vezetője a párizsi keleti pályaudvar mellett csatlakozott a kormány ellen tüntető vasutasokhoz: „Vasutas sztrájk: ’Maguk, újságírók szar munkát végeznek’, mondta az idegeit vesztő Mélenchon”. Mélenchon, írja a cikk, egy őt arról kérdező újságírónak, hogy a franciák miért nem értik meg a sztrájkolókat, azzal felelt: „Maguk magyarázzák meg nekik ahelyett, hogy mocskos munkájuk a sztrájkolók állandó gyalázásából álljon”.

Hírdetés

*             *             *

A kínai Hszinhua, a világ legnagyobb hírügynöksége arról számol be, hogy több mint 120 országból és térségből 1600-nál is több vállalat jelezte, részt kíván venni a Sanghaj városában novemberben tartandó kínai nemzetközi import kiállításon, amelyet mintegy 12 ezer négyzetméter felületen rendeznek meg.

*             *             *

Erdogan török elnök Putyin orosz elnökkel az ankarai elnöki palotában tartott közös sajtókonferenciáján bejelentette, a két ország véglegesítette, hogy Törökország orosz gyártmányú S-400 rakétavédelmi rendszereket vásárol és hogy azokat a lehető leghamarabb leszállítják. A rendszer ballisztikus és cirkáló rakéták elpusztítására is alkalmas, tudósít a TRT nevű globális török tévéhálózat.

(Echo TV nemzetközi sajtószemléje, először 11:55-kor)

 

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »