Briliáns összeesküvés-elmélet

Briliáns összeesküvés-elmélet

Dézsával ömlik a pénz a ballibeknek

A jelek szerint akkora veszélyben van a sajtószabadság, hogy a liberális elveknek megfelelni akaró (vagy inkább azt diktáló) mammutcégek is aktivizálták magukat. Legutóbb a Facebook jelentette be a maga polkorrekt nyelvezetén, hogy cenzúrába kezd, majd a Google-ról is érdekes dolgok derültek ki.

Utóbbi mammutvállalat ugyanis DNI  nevű programja keretében (amelyet azzal a céllal hozott létre, hogy „támogassa az újságírói szakmát és a minőségi online tartalomgyártást, valamint felkarolja az online kiadók innovációs ötleteit”) szép pénzeket oszt ki az arra érdemesült médiumoknak, kiadóknak.

Hogy kiknek?

Tavaly a következők nyertek összesen 1,3 milliárd forintot:

 ATLATSZO.HU
CENTER FOR MEDIA DATA AND SOCIETY AT THE CENTRAL EUROPEAN UNIVERSITY BUDAPEST HUNGARY (CEU)
DAVID KORANYI
FÜGGETLEN ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTVÁNYA
INDEX.HU
K-MONITOR ASSOCIATION
MAGYAR JETI (444)
MERTEK MEDIAELEMZO MUHELY (Mérce)
RUSSMEDIA
SZAZAD MEDIA
TRANSPARENCY INTERNATIONAL HUNGARY

Ezen felül még a HVG is írt róla, hogy nyertek pénzt a pályázaton.

https://hvg.hu/tudomany/20180724_google_innovacios_palyazat_hvg_kiado_google_digital_news_innovation_fund   

Ugye nem kell magyarázni, ahogy zömében a politikai paletta mely oldalát képviselik a fenti műhelyek?

Hírdetés

És akkor nézzük az idei magyar nyerteseket:

Index, Magyar Jeti (444.hu), Central Média Csoport (24.hu). És az Origót kiadó New Wave Média.

Illetve mégsem: az utóbbi támogatását visszavonták – számolt be róla az Index nagy örömmel, amelyben arra lehet következtetni, hogy a Harvardi egyetemhez köthető liberális Nieman Lab szervezet nyomására történhetett a pénz visszahívása. A cikk szerint „2008-ban létrehozott Nieman Labnek pedig az a célja, hogy megvizsgálja, hogyan tudja támogatni a jövő minőségi újságírását.”

No komment.

És ha bárkinek kétsége lett volna afelől, hogy mi miért történik, az olvassa el a PestiSrácok.hu által közölteket:

Google=Soros?

A Google News Laben belül működik egy Center for Public Integrity nevű nonprofit, oknyomozó újságírással foglalkozó nagyon független szervezet is, amely nem kisebb célt tűzött ki maga elé, hogy leleplezze a világot felemésztő korrupciót, a vezetők hatalmukkal való visszaélését. 2014-ben ez a szervezet Pulitzer-díjat is nyert a “független” tevékenységéért. Ha jobban megvizsgáljuk a CPI-t, illetve a Google News Labet érdekes dolgokat találunk.

A Google News Lab igazgatója Olivia Ma, aki egyben a Center for Public Integrity nonprofit szervezet igazgatóságának alelnöke is egyben. Olivia Ma nagy karriert futott be a Google környékén, volt már a Google+ hír- és médiakapcsolatokért felelős vezetője, vagy épp a YouTube “News and Politics” team alapítója. De menedzselte a YouTube 2012-es “választási stratégiáját”, valamint azért is felelt, hogy a YouTube kiemelt eseményekre (például az Arab Tavaszra) miként reagál. E mellett ő maga is készített három Obama-interjút szintén a YouTube-on. A Center for Public Integrity az éves beszámolók alapján 2011-ben, 2012-ben és 2014-ben biztosan kapott pénzt az Open Societytől, a támogatás összege ismeretlen, bizonyos források azonban 1.7 M dolláros támogatásról is írtak már korábban.

Az elnökségi tagok között volt egykor Christiane Amanpour is, aki annál az ABC News-nál dolgozik, amely szintén több millió dollárost támogatott Soros Györgytől, például 2004-ben, amikor a spekuláns George Bush-t szerette volna legyőzni. A milliárdos ekkor összesen 27 millió dollárt költött el különböző “független” médiumoknál, amelyektől azt remélte, hogy majd az ő javára befolyásolják a közvéleményt.

Mauhrer Zoltán
 

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »