Bréking! Karácsony lehet jövőre Orbán kihívója

Bréking! Karácsony lehet jövőre Orbán kihívója

Olasz lapnak nyilatkozott a főpolgármester.

Karácsony úgy gondolja, hogy az EU-nak végre fel kéne ismernie,

Kiemeli, hogy az EU azért bánik ilyen enyhén Orbánnal, mert a német ipari lobbinak érdeke a kiegyensúlyozott kapcsolat az országgal.

A politikus az előválasztásról elmondta: ez nem csak, hogy az ő találmánya volt, de ő az első politikus, aki egy előválasztás eredményeként tudott aztán egy választást megnyerni.

De a közvélemény-kutatások alapján – amelyek szerint ma ő lenne a legnépszerűbb jelölt Jakab Péter Jobbik-elnök előtt – elismerte, hogy „széles támogatottságot” tudna maga mögött kialakítani, ha vállalja az indulást. Azért is tartja fontosnak a kormányváltást, mert Budapestet a jelenlegi kormány szerinte kivérezteti: „Nem elegendő Budapest főpolgármesterének lenni, kormányozni is kell tudni a várost” – ennek pedig egy kormányváltás az előfeltétele.

A Domani újságírója Karácsonynál rákérdezett arra is, hogy miként értékeli Matteo Salvini római kormányzati részvételét.

Hírdetés

– és a helyzetet –, elvégre nem arra reagált, hogy ezáltal Salvini megszelídülni látszik. Úgy látja inkább, hogy Salvini kormányzati részvétele is annak lenne a bizonyítéka, hogy „az illiberalizmus nem csak magyar jelenség”, és ez ellen is védekezni kellene jobban.

Karácsony egy olasz napilapnak: Széles támogatottságot tudnék szerezni

www.mandiner.hu

Címlapkép: Karácsony Gergely. Fotó: MTI/Balogh Zoltá

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »