Breaking! Leszakadt egy autópályahíd Genovánál, sok a halott

Breaking! Leszakadt egy autópályahíd Genovánál, sok a halott

Leszakadt egy viadukt egy olaszországi autópályán Genova közelében – jelentették kedden hírügynökségek a helyi hatóságokra hivatkozva.

frissítve: 14:17

Több tucat halottja van a Genova közelében történt balesetnek, amelyben az A10-es autópálya egyik hídjának egy része leszakadt – jelentette az olasz mentőkre hivatkozva kedden az Adnkronos hírügynökség.

Az ANSA olasz hírügynökség videót is közölt a mentési munkálatokról:

Az A10 a francia határon fekvő Ventimiglával köti össze Genovát. A Sky TG24 olasz hírtelevízió azt jelentette, hogy a Morandi híd 200 méteres, egy folyó és egy ipari övezet fölött átívelő szakasza omlott le. Az olasz rendőrség a Twitteren azt közölte, hogy hirtelen heves vihar támadt mielőtt az építmény összedőlt.

Hírdetés

Kétszáz tűzoltó vonult ki a mentéshez. Közlésük szerint félő, hogy gázvezetékek is megsérültek a leomló hídtól. Egyes hírek szerint két áldozatot sikerült élve kimenteni a törmelék alól.

A Morandi hidat 1967-ben avatták fel. 90 méter magas és 1 kilométer hosszú. Két pillér közti legnagyobb távolsága 200 méter. A hatóságok első feltételezése szerint szerkezeti gyengeség okozhatta a tragédiát.

cikkünket frissítjük!

hirado.hu, aktuality.sk

Nyitókép: atv.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »