BREAKING: A nyugati sajtó szerint orosz rakéták csapódtak be Lengyelországba

BREAKING: A nyugati sajtó szerint orosz rakéták csapódtak be Lengyelországba

Oroszország ismét masszív rakétatűz alá vette Ukrajna területét, elsősorban a középső és északi területeken lövik az elektromos hálózat transzformátorállomásait. Az első jelentések szerint 7 millió háztartás maradt áram nélkül. A nyugati sajtóban ugyanakkor olyan információk jelentek meg, hogy két orosz rakéta Lengyelország területére csapódott be, és legalább két személy életét vesztette a detonációban. A hírt hivatalosan nem erősítették meg. A wPolyticze.pl hírportál közlése szerint összeült a lengyel nemzetbiztonsági tanács, ám a lengyel kormányszóvivő kitért a konkrét válaszok elől, helyette arra kérte a sajtót, hogy ne közöljenek semmi olyan információt, amit előbb nem erősítettek meg a hatóságok.

A Rádio Zet közlése szerint Przewodówban meg nem erősített információk szerint két rakéta csapódott be helyi idő szerint 15:40-kor.

A Rádio Lublin kissé más történetet közölt. Eszerint egy szárító melletti mázsaháznál robbant fel egy traktor ismeretlen körülmények között.

Hírdetés

A MagyarNemzet azt közölte, egyelőre nem tudni, hogy ukrán légvédelmi rakéták vagy orosz támadórakéták csapódtak-e lengyel területre.

„A kialakult válsághelyzet miatt” a magyar államfő és a miniszterelnök a magyar kormány nemzetbiztonsági és védelmi bizottsága tagjaival tanácskozik.

Körkép.sk, pravda.com.ua, mandiner.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »