Brazília nagy kérdése: ki lesz az új Amarildo?

Brazília nagy kérdése: ki lesz az új Amarildo?

Ezt „találgatják” a brazilok, miközben, persze, nagyon reménykednek abban, hogy Neymar minél hamarabb vissza tud térni a csapatba. A hírek szerint a vártnál gyorsabban gyógyul a lába. De azért, ki tudja…

Ami a magyaroknak Puskás Ferenc sérülése volt 1954-ben, az most a braziloknak Neymaré.

Vagyis nagyon reménykednek abban, hogy a PSG szupersztárja, aki azzal a reménnyel kezdte a világbajnokságot, hogy megnyeri az aranyzöld mezesekkel a tornát, s megelőzi Pelét, a futball királyát a brazil válogatott góllövőinek örökranglistáján, visszatérhet. Ahogyan amúgy azt Tite, a szövetségi kapitány „megígérte”.

De egyben azt is találgatják, mi lesz, ha nem lesz jó Neymar lába. Ki lesz akkor az új Amarildo?

Az 1962-es, chilei világbajnokságon az akkor 21 éves, de már a világ és így a brazil csapat legjobbjai közé tartozó Pelé megsérült a második csoportmérkőzésen, a csehszlovákok ellen. Nem tudott utána már játszani – nem épült fel a következő négy mérkőzés alatt –, így a Botafogo Európában szinte ismeretlen csillaga, Amarildo ugrott be a helyére. A középhátvéd posztjától eltekintve (Bellini helyett Mauro) ez volt az egyetlen változás az 1958-as csapathoz képest, a később Olaszországba szerződő belsőcsatár lett a torna felfedezettje. A következő csoportmeccsen, a spanyolok ellen két, a döntőben, a csehszlovákok elleni újabb mérkőzésen egy gólt szerzett. Tökéletesen pótolta Pelét.

Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »