”Brazília már pedig nem lesz buziparadicsom”

Nagy visszhangot váltott ki Jair Bolsonaro, Brazília elnökének nyilatkozata, melyben kifejtette, nem szeretné ha az ország egy meleg turista paradicsommá válna. Eközben a turizmusban dolgozók aggodalmukat fejezték ki, miszerint a politikus kijelentése miatt kevesebb turista érkezhet az országba- írja a Fox News. Bolsonaro kijelentései óriási felháborodást keltettek az „LGBTQ szimpatizánsok” körében, többen támadják „homofób” kijelentései miatt az elnököt.

Csütörtökön a riporterekkel folytatott beszélgetés során Bolsonaro azt mondta, hogy a latin-amerikai országnak el kell kerülnie, hogy homoszexuális úti célként tekintsenek Brazíliára, mivel “vannak családaink is”, utalt a politikus a katolikus országban fontosnak számító konzervatív családi értékekre.

A turistákat több mint szívesen látjuk, ha nőkkel akarnak szexelni – tette hozzá a politikus.

Bolsonaro kijelentései óriási felháborodást keltettek az LGBTQ szimpatizánsok körében, többen támadják homofób kijelentései miatt az elnököt.

Hírdetés

A Bolsonaro homofób észrevételei társadalmi és gazdasági következményekkel járnak Brazíliára nézve – nyilatkozta John Tanzella, a Nemzetközi LGBTQ + Utazási Szövetség elnöke.

A gyűlöletbeszéd nemcsak az LGBTQ + utazókat, hanem a világ minden táján lévő szövetségeseit is elrettenti Brazíliától – tette hozzá.

Míg nincs hivatalos adat arról, hogy mennyi bevételt generálaz LGBTQ-turizmus Brazíliánaak, olyan fontos események, mint a Sao Paulo- i éves LGBTQ Pride Parádé és a Rio de Janeiro meleg barát karneválja, a szálláshelyeket csaknem maximális kapacitásig tölti, így nagy csapás lenne az ország turizmusa számára ezen közösség elvesztése.

mti


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »