Bravó MLSZ, bravó Kubatov: örökrangadó temetői hangulatban

Bravó MLSZ, bravó Kubatov: örökrangadó temetői hangulatban

1000 néző előtt játszották a magyar bajnokság legnagyobb múlttal rendelkező találkozóját, az MTK-Ferencvárost. Szurkolás helyett jobbára néhány borgőzös bekiabálást hallhattak a nézők, a találkozót ráadásul botrányok is övezték.

Úgy tűnik, az MLSZ és a klubok vezetősége mindent megtesz, hogy az a néhány tízezer ember se látogassa a jövőben a mérkőzéseket, akik eleddig erre áldozták pénzüket és szabadidejüket. Hamarosan már csak klubkártyával lesznek látogathatók a mérkőzések, meccsnapokon pedig tilos jesz jegyet árusítani.

A kártya persze a Ferencváros szurkolóinál nem újdonság, egyetlen klubként már hosszú évek óta ehhez kötötték a regisztrációt, és ahogy arról számos alkalommal írtunk, az idei szezonban már csak vénaszkenneres azonosításhoz kötött, új szurkolói kártyával lehet látogatni a csapat hazai és idegenbeli mérkőzéseit is, ami miatt a szurkolók keménymagja bojkottot jelentett be.

Hírdetés

Néhányan azért mégis szerették volna a helyszínen megtekinteni a találkozót, az MTK 1250 vendégjegyet biztosított a Fradi-szurkolóknak. Közölték ugyanakkor: csak elővételben és személyesen lehet belépőt vásárolni a vendégszektorba, a mérkőzés napján pedig sem a hazai, sem a vendégszektorba nincs jegyárusítás.

A Fradi vezetősége ráadásul azt is megszabta, hogy a Bozsik-Stadion vendégszektorába (az MTK-pálya felújítása miatt itt rendezték a mérkőzést) csak azok a szurkolók léphetnek be, akik érvényes vendégjeggyel rendelkeznek, valamint a szervezett, az FTC által biztosított módon, a Groupama Aréna mellől indított buszokkal utaznak a találkozóra.

Sokan mégis a megszokott módon, külön a helyszínre érve próbáltak volna érvényes jeggyel bejutni, ám erre nem volt lehetőség, a rendőrök nem engedték be őket a kordonokkal lezárt területre, helyette javasolták nekik, hogy állítsák meg a szurkolókat szállító, szintén rendőrök által kísért buszt. Ezzel többen megpróbálkoztak, de a tömött járműre csak néhányan férhettek fel. Szurkolói beszámolók szerint az utolsó ilyen busz ráadásul jó 45 perces késéssel érkezett meg, így utasai az első félidőből semmit sem láthattak.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »