Bravó, Kocsis Máté!

Bravó, Kocsis Máté!

Nem most jöttünk le a falvédőről. 

 

Igen, Bajnai Gordon magyarázkodására így kell válaszolni: gúnyosan, nevetségessé téve azt, ami nevetséges.

Bajnai azt állítja ugyanis, hogy „beleprovokálták” egy beszélgetésbe, amelyen rajta kívül Gansperger Gyula, régi üzlettársa, egy orosz befektető és annak munkatársa volt jelen. Ez a „provokáció” pedig olyan mértékben megzavarta, hogy lányos zavarában a fővároson belül működő korrupciós rendszert mindjárt fel is vázolta, tömören, de velősen. Anonymus ezt most nyilvánosságra hozta és ettől persze Bajnai nagyon „ki van akadva”.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a közösségi oldalán így reagált erre: „Persze bármelyik budapestivel könnyedén megeshet, hogy beleprovokálják egy jutalékos beszélgetésbe, és ha kicsit nem figyel oda valaki, máris a baloldal pénzszivattyús rendszeréről tart előadást, meg a baloldali seftes cápák működéséről diskurál.” 

Hát ez az.

Bajnai szavai önmagában árulkodóak, amit ő talán észre sem vesz. Amit védekezésképpen előad, az a következő: ha nem „provokálják bele” ebbe a beszélgetésbe, akkor nem mondja el a fővárosban létrejött és folyamatosan működő korrupciós rendszer lényegét…

Azt is mondja: amióta konszolidált demokráciákban dolgozik, azóta eltompultak a vészjelző rendszerei. 

Persze! Időközben megtanulta, hogyan kell elfedni a korrupciót, a nagy magyar rögvalóság kellős közepére megérkezve azonban hirtelen elvesztette a fonalat, és elmondta azt, amit tud a Városháza „működéséről”. 

Ha nem veszti el a fonalat, és működnek a vészjelző rendszerei, akkor nem követ el ilyen óriási hibát, és tőle senki nem fogja megtudni, hogy a Városházát egy velejéig korrupt, hatpárti cápákból álló hálózat irányítja.

 

Hírdetés

De hát ez most így alakult, kedves Bajnai Gordon: az árulkodó, „őszödi” mondatok elhangzottak, azokat már nem lehet visszaszívni.

Azt mondja Bajnai: szinte szavanként összevágott változata ez a beszélgetésnek. Szavanként? Összefüggő mondatok és arra közvetlenül adott reakciók hangzanak el. Miről beszél? Ugyan már!

Természetesen megértem, hogy ez most kellemetlen egy volt miniszterelnöknek. Éppen ezért, hatalmas erőket vetett be a 24.hu-nak adott interjújában, hogy legalább ő kimaradhasson a botrányból, hiszen lehet, hogy egyszer még kérni fognak tőle valamit a közeljövőben (ami összefüggésben állhat azzal például, hogy Márki-Zay Péter egyre kellemetlenebb figura Gyurcsány Ferenc számára)…

És ami még fontos: az Anonymus-felvételek nyilvánosságra kerülése után azt várhatjuk, hogy a korrupt balliberális oldal óriási erőket fog bevetni annak érdekében, hogy jelentéktelenítse, bagatellizálja a felvételek súlyát és jelentőségét.

Azonban jelentem a balliberális oldalnak: nem most jöttünk le a falvédőről. 

Kocsis Máté különösen nem. 

És szólok is mindenkinek, aki bizonytalanná válna: ne tegye! A ballibeknek nagy rutinjuk van abban, hogy hazudják le a csillagos eget is, hogyan cáfolják a nyilvánvaló tényeket. 

Ez most nem fog menni. És akkor a közgyűlés feloszlatása elkerülhetetlen politikai következmény – legalábbis kellene, hogy legyen.

Borítókép: Kocsis Máté (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Fricz Tamás – www.magyarnemzet.hu

 

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »