Braunsteiner Tamás előadása a Pozsonyi Casinóban

Braunsteiner Tamás előadása a Pozsonyi Casinóban

November 24-én, csütörtökön a Vöröskereszt soron következő rendezvényére került sor a pozsony-óvárosi Klarissza utca 7-es szám alatti Pozsonyi Casino előadótermében. Előadóként dr. Braunsteiner Tamás pozsonyi származású baleseti sebészt, traumatológust hívták meg, akit Kovács Ilona kérdezett.

Szóba került a művészet és a gyógyítás kapcsolata. Tamás doktor elmondta, nincs ebben semmi rendkívüli, hiszen ha visszatekintünk a görög, vagy a római korba, az orvostudomány már ott is művészetnek számított. Ide vezethető vissza a gyakran említett párhuzam, hogy a művészet egyenlő a múzsával az orvosok, doktorok, gyógyítók számára.

Hírdetés

A 40 évet meghaladó orvosi praxisát maga mögött hagyva most aktívan éli a nyugdíjasok életét, a természetet nyitott szemmel járva gyűjti a különféle kőzeteket. Felmerült a moderátor részéről, hogy akár megfontolandó volna példának okáért Pozsonyban a Csemadok-székházban kiállítást rendezni belőlük.

Az arab világban, egészen pontosan az Egyesült Arab Emírségekben idestova egy évtizede végzett orvosi szolgálatának érdekességei közül kiemelte, hogy ott is az angol volt a kommunikációs nyelv a kórházban.

(Zilizi Kristóf/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »