Brassói diadal született (Autósport)

Brassói diadal született (Autósport)

Szombaton a Sugásfürdő felé vezető úton rendezték meg a 2024-es Regionális Hegyi Gyorsasági Bajnokság első futamát, amelyen kezdő és ifjúsági korosztályú pilóták mérték össze ügyességüket. A hétvégi megmérettetés nyertese a brassói Matei Stancu volt, aki kevesebb mint két perc alatt teljesítette a 3,75 kilométeres versenytávot.

Az elmúlt hét végén motorzúgástól és fékcsikorgástól volt hangos a Sugásfürdő felé vezető út és környéke, a 2024-es Regionális Hegyi Gyorsasági Bajnokság első futama zajlott a fürdőtelepre tartó kanyargós aszfaltúton. A szombaton lebonyolított viadalon összesen tizenkét kezdő és ifjúsági korosztályú pilóta vett részt, akik Bukarestből, Brassóból, Kolozsvárról és Magyarországról sereglettek össze Háromszékre, helyi versenyzőnek ezúttal nem szurkolhattunk. A Honvéd-kúttól elindulva egy 3,75 kilométeres pályán kellett a lehető leggyorsabbnak lenni: a brassói Matei Stancu egy BMW kormánya mögött 1:59.84 perc alatt tudta le a távot. Második legjobbnak a fővárosi Ion Horea bizonyult, aki Renault Cliójával bő 20 másodperces hátránnyal, 2:20.23 perc alatt ért célba, a dobogó legalsó fokára a kincses városbeli Dragoș Tuluc futott be Suzuki Swiftjével 2:21.61 perces időeredménnyel.

Hírdetés

A nagy érdeklődésének örvendő, balesetmentesen lezajlott megmérettetés legfiatalabb indulója a mindössze 15 esztendős budapesti Szabó Bence (Suzuki) volt, aki ifjúsági korosztályú társaihoz hasonlóan autós­oktatójával közösen vett részt a hegyi gyorsasági futamon.

Az eredmény (Sugásfürdő – 3,5 km): 1. Matei Stancu (BMW) 1:59.84 perc, 2. Ion Horea (Renault Clio) 2:20.23 perc, 3. Dragoș Tuluc (Suzuki Swift) 2:21.61 p.

A regionális bajnokság következő futamát szeptember 14-én szintén a Sugásfürdőre vezető úton tartják meg. (t)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »