Brassóban játszik a Kézdivásárhelyi SE (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

Brassóban játszik a Kézdivásárhelyi SE (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

A háromszéki csapataink közül csak a Kézdivásárhelyi SE lép pályára a női kosárlabda Nemzeti Liga hétközi, 10. fordulójában. A címvédő és listavezető Sepsi-SIC szabadnapos, a céhes városi kék-fehérek ma 17 órától a Brassói Olimpia vendégei lesznek. Ez lesz a két csapat egymás elleni nyolcadik összecsapása.

A szerdai Konstancai MSK–Târgoviște találkozóval kezdetét vette a női kosárlabda Nemzeti Liga 10. fordulója, amelyben a háromszéki csapatok közül csak egy lép pályára. A Zoran Mikes edzette Sepsi-SIC ellenfél hiányában szabadnapos ebben a körben, a Kézdivásárhelyi SE együttesének viszont még karácsony előtt le kell tudnia a Brassói Olimpiával szembeni összecsapását. Erre ma 17 órától a Cenk alatti városbeli D. P. Colibași Sportcsarnokban kerül sor, és ez lesz a két gárda közötti nyolcadik találkozó. Jelenleg az egymás elleni párharcot 5–2-re Dan Calancea tanítványai vezetik, de a céhes városiak jó úton haladnak a további szépítés felé: az előző idényben előbb 73–65-re, majd 64–45-re le tudták győzni délutáni vendéglátóikat.

Hírdetés

Mindkét alakulat diadallal melegített a mai mérkőzésre: a házigazda brassóiak 87–49-re nyertek az Alexandria otthonában, míg a felső-háromszéki kék-fehérek legutóbbi meccsükön 72–61-re győzték le az Agronómia Bukarestet. A KSE és a Brassó egyaránt 5/3-as mutatónál tart, ez 13–13 pontot jelent a csapatoknak, az olimpiás lányok azonban az ötödik, míg a kézdivásárhelyiek a tabella hatodik helyét foglalják el.

A 10. forduló: * ma Brassói Olimpia–Kézdivásárhelyi SE (17 óra), Aradi FCC–Marosvásárhelyi Sirius (18 óra) * január 31.: Agronómia Bukarest–Alexandria, a Sepsi-SIC szabadnapos * az eddigi eredmények: Konstancai MSK–Târgoviște 89–47, Bukaresti Rapid–Kolozsvári U 60–42. (tibodi)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »