Bővítik, korszerűsítik a megye vízhálózatát

Bővítik, korszerűsítik  a megye vízhálózatát

Mozgalmas év elé néz a Kovászna megyei vízszolgáltató, mely a karbantartás mellett fejlesztéseket, beruházásokat is tervez 2022-ben. Kozsokár Attila vezérigazgató az idei tervek kapcsán ismertette, több háromszéki önkormányzat is jelezte, hogy az Anghel Saligny-program révén szeretnének vízhálózatot bővíteni.

A szolgáltató beszámolója szerint a megyeszékhelyen tavasszal befejeződnek a Csíki utcai vízhálózat munkálatai, a következő nagyobb beruházás pedig a város másik forgalmas szakaszán, a Gyár utcában esedékes. Az önkormányzat az utca felújítását tervezi, ezt megelőzően pedig a vízhálózatot is rendbe kell hozni.

Hírdetés

Kézdivásárhelyen folytatják a hálózat megerősítését célzó munkálatokat. A szolgáltató felidézte, tavaly a legtöbb csőtörés a Mihai Eminescu utcában történt, így itt azonnal elkezdik a beavatkozást, amint az időjárás lehetővé teszi. Amennyiben a céhes város önkormányzatának sikerül finanszírozást szereznie a Saligny-programból, akkor a Makó utcai hálózatot is korszerűsítik, és munkálatokat terveznek az 1918. december 1. utcában is.

Kovásznán a Iulian Teculescu utcában tavaly nyomóvezetéket cseréltek, így most a bekötések cseréje következik. A Felső Páva utcában új csatornavezetéket telepítenek, és dolgoznak majd a Mihai Eminescu utcában is: a 2 kilométeres szakaszt érintő munkálatok becslések szerint egy év alatt lezárulnak. Az Alsóporond és Gábor Áron utcában a szenny­vízvezetéken dolgoznak idén.

Ami a nagyobb beruházásokat illeti, a Közüzemek Rt. egyebek mellett a hálózat automatizálását szeretné megvalósítani, ezáltal lehetővé válna a főbb vízórák távoli leolvasása, illetve a javítások, bővítések idején az érintett szakaszok kizárása anélkül, hogy az a működésben komolyabb fennakadást okozna – derül ki a szolgáltató tájékoztatójából.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »