Botrányos hátterű iskolaátadás Kövér Lászlóval Háromkúton – ahogy gyűlt a támogatás, úgy csökkent az iskola

Botrányos hátterű iskolaátadás Kövér Lászlóval Háromkúton – ahogy gyűlt a támogatás, úgy csökkent az iskola

Kövér László, a legmagasabb beosztásban lévő egykori KISZ-titkár még szinte el sem búcsúzott újdonsült pajtásától, Zhao Hongzhutól, a hét első napján máris ünnepi beszédet mond egy iskola átadása kapcsán.

2015. szeptember 14-én, az Országgyűlés elnöke avatja fel a Gyimeshez tartozó Háromkút felújított iskoláját, ugyanis a csángó településen 2012 márciusában leégett az iskolának otthont adó épület. Nemes ügy, mi ezzel a probléma, kérdezheti joggal a kedves olvasó. Sajnálatos módon a Háromkútért Egyesület felhívására érkező civil adományok egy része minden bizonnyal magánzsebekbe vándorolt. Az adományozók meglepődve tapasztalták, hogy semmiféle elismervényt nem kaptak a támogatás átadásakor, a jótékonysági koncerteken, a civilek által adományozott pénzekkel az egyesület nem tud tételesen elszámolni. Első körben ennyi.

Ahogy gyűlt a támogatás, úgy csökkent az iskola

Ezen felül érthetetlen okokból a tervezett három helyiség helyett pusztán kettőt alakítottak ki az iskolai épületben, központi fűtést szerettek volna a helyiek, de cserépkályha lett beépítve.

Hírdetés

Érdemes elolvasni az Erdély.ma cikke alatti hozzászólásokat. Ebből kiderül az is, hogy a nemes ügy mögött a támogatások irányításával egy Mizsei Attila nevű személy foglalkozott, aki portálunk információi szerint az MSZP Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szakállamtitkárával, a Heves Megyei Bíróság által korábban egy Pákozd környéki birtokcsere miatt egy év hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt Benedek Fülöppel ápol baráti kapcsolatot. Embert barátjáról, tartja a mondás, és mindez akkor sincs másként, ha tudjuk, Mizseit 2010-ben már a Fidesz támogatta politikai célkitűzéseiben.

Mizsei az Eger közelében fekvő Szarvaskő településen volt korábban a Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje, de mandátumszerzés helyett a büntetőeljárások számát gyarapította a térségben, ugyanis előszeretettel fenyegette a helyieket puskájával, szóban meglebegtetve a politikai kapcsolatait is.

A háromkúti iskola átadása kapcsán remélhetően rövidesen előkerülnek a jó szándékú emberek elgurult forintjai. Persze csak abban az esetben, ha ez nem sérti a magyar Országgyűlés elnökének az érdekeit.

(Kuruc.info)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »