Botrány! Hegyekben áll a műanyag hulladék Tamásiban – a katasztrófavédelem szerint szabálytalanul

Botrány! Hegyekben áll a műanyag hulladék Tamásiban – a katasztrófavédelem szerint szabálytalanul

Botrány! Hegyekben áll a műanyag hulladék Tamásiban – a katasztrófavédelem szerint szabálytalanul

Hatalmas a felháborodás Tamásiban. Egy budapesti székhelyű cég hatalmas mennyiségben tárol műanyag hulladékot a városban – teljesen szabálytalanul. Az ügyben egy helyi lakos, a körülmények kivizsgálását kérve, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz fordult – tudta meg a Privatkopo.hu

Hírdetés

A katasztrófavédelem szakemberei tűzvédelmi hatósági szemlét, majd átfogó ellenőrzést tartottak a Tamási, Vasút utca 13. szám alatti ingatlan területén. Ennek során megállapították, hogy a területen a Wastra Group Kft. végez – hatósági engedéllyel – műanyaghulladék tárolási tevékenységet, bálázott formában.

„A szabadtéri tárolóegységek méretei meghaladják az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló BM rendeletben meghatározott tárolási egység méretét. A tárolóegységek egymás közti távolsága, valamint az ingatlanon található épületektől való tűztávolsága nem megfelelő. A kft. képviselője a cég tűzvédelmi szabályzatát, valamint az épületekre vonatkozó elektromos- , illetve villámvédelmi rendszer felülvizsgálatáról szóló dokumentumot nem tudta bemutatni. A telephelyen 1 db. 50 köbméteres oltóvíztározó található, amelynek időszakos felülvizsgálatáról dokumentumot ugyancsak nem tudtak bemutatni” – tájékoztatott a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A Wastra Group Kft. 2003-ban alakult, IEEA Kft. néven, a főtevékenysége akkor még „egyéb pénzügyi tevékenység” volt. A társaság később Panzió Átrium Kft.-re változtatta a nevét, főtevékenysége pedig „szállodai szolgáltatás” lett. A vállalkozás 2020 júliusa óta működik Wastra Group Kft. néven, jelenleg „hulladék-nagykereskedelem” van feltüntetve főtevékenységként a cégjegyzékben. A kft. tulajdonosa – és egyben ügyvezetője – a Győr-Moson-Sopron megyei Levél községben lakcímmel rendelkező Széll László.

„A hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség a jogszerű állapot helyreállítása érdekében a szükséges intézkedéseket megtette, figyelmeztetést adott ki és bírságolási eljárást indított” – közölte a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »