Botrány! Hazugságözön Magyarországról

Botrány! Hazugságözön Magyarországról

Iszonyú agymosás a horvát közszolgáltatóban.
Nem cáfolt hazugságözön Magyarországról déli szomszédunk közrádiójában és köztévéjében

A HRT.hr hétfői reggel tette közzé címlapján (órákig vezető hírként https://vijesti.hrt.hr/498738/mogu-li-europski-pucani-bez-orbana) az „U mreži Prvog” adásban történt beszélgetést, amelyen Ivan Novosel a horvátországi Emberi Jogok Háza igazgatója, Jadranka Polović a Libertas egyetem politológusa és a horvát Euractiv portál szerkesztője, Željko Trkanjec vett részt. Ez a műsor a Horvát Rádió egyik leghallgatottabb adása a reggeli sávban – minden nap 7.30-tól -, amelyet a közszolgálati televízió is sugároz.

A Magyarországról elhangzott nettó hazugságok olyan töménységben hangzottak el, hogy még Sargentini asszony is elpirult volna:

Ivan Novosel
– 2011-es alkotmánymódosítással az akkori Alkotmánybíróságot megszüntette a kormány… (Novosel úr a magyar Alkotmánybíróságot értesítette erről? – a szerk.)
– Orbán mai Magyarországa az EU szégyene. (Az isiászos Juncker meg a dicsősége… – a szerk.)
– A média az Orbán kabinet kontrollja alatt van. (Ha ezt az Index újságírói tudnák! – a szerk.)
– A hatalommal szemben kritikus médiumokat elhallgattatják, vagy elhallgattatásukra törekednek… (Pl. Népszava, HVG vagy Index.hu, 24.hu vagy RTL Klub, ATV… – a szerk.)

Hírdetés

– Az emberi jogokkal foglalkozó magyarországi NGO-kat különösen szigorúan ellenőrzi az állam adóztatáson keresztül…(Valóban nem ártana. – a szerk.)
– Orbán ellenőrzi a bíróságokat: …példa erre a közigazgatási bíróságok létrehozása, amely direktben a minisztériumok felügyelete alatt működik … bizonyos mértékben a minisztériumnak lehetősége van a biráskodás revíziójára is. (Agyrém, a diktatúrákat nem kimondottan támogató Velencei Bizottságnak mintha egész más véleménye lenne erről. – a szerk.)
– Orbán embertelen rezsimjének karaktere látható a legutóbbi alkotmánymódosításokban, amelyben a hajléktalanságot kriminalizálták. Amiatt üldöztek több mint 10 embert, mert hajléktalanok. (Nem tíz, de egy ilyen példa sem volt. – a szerk.)

Željko Trkanjec
– Orbán diktatórikus intézkedésekkel húzta ki magyarországot a krízisből. (Pl. bankadó, rezsicsökkentés, új munkahelyek létrehozása, családtámogatás, adócsökkentés…? – a szerk.)
– Orbán 1998-2002-között részt vett abban, hogy olyan pénzt költsön Magyarország, amellyel nem rendelkezik. (2002-ig az ország adóssága csökkent és a V4-ek között a legjobb gazdasági pozícióban voltunk, majd jött a Gyurcsány-féle rezsim, amely valóban azt tette, amit Trkanjec úr hazug módon most az első Orbán-kormányra is ken. – a szerk.)
– Betiltotta az egyetemistáknak, hogy elhagyják az országot, ez az emberi jogokat sérti. (Minden egyetemista tudja, hogy ez hazugság. – a szerk.)
– Törvényt hozott, amely szerint az emberek kötelesek 400 órát túlórázni évente, és a munkaadó csak akkor köteles ezt kifizetni, amikor az neki tetszik. (Megkoronázza a hazugságáradatot, mert ezt bizonyára valamelyik magyarországi félkegyelmű elvtársa taníthatta be, hisz önmagától még egy elszabadult Trkanjec sem költ ekkora baromságot. – a szerk.)

Jól jellemzi a fél órás műsor agymosás jellegét, hogy Magyarországról némi reális képet a CEU-n végzett Jadranka Polović kísérelt meg lefesteni, amellett, hogy nem is kísérelte meg senki cáfolni a fenti hazugságokat.

Üdvözlet,
KJ

p.s.: Nem ártana a fentieket megosztani Horvátország magyarországi nagykövetségével és Magyarország horvát nagykövetségével sem.


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »