Botrány a parlamentben – nem engedték az ülésterembe az öt hónapos csecsemőjével érkező képviselőnőt

Botrány a parlamentben – nem engedték az ülésterembe az öt hónapos csecsemőjével érkező képviselőnőt

 

Nem engedték be a parlament üléstermébe a kérdések órájára igyekvő  Simona Petríket. A független képviselőnő öt hónapos kislányával együtt érkezett, és mivel feltett kérdése volt Richter szociális-ügyi miniszterhez, alig húsz percet szeretett volna az ülésteremben tölteni, amíg választ kap kérdésére.

 

Az ülést vezető Bugár Béla szerint azonban a házszabály erre nem ad lehetőséget.

 

“Ha idehozza a fiát, ő sem mehet be. Erre vannak a nyilvánosság számára fenttartott órák. Mivel most szereztem erről tudomást, többet nem tudok mondani.”

 

Bugár szerint a képviselőnőnek szólnia kellett volna neki előre. Petrík szerint ő akart, de Bugár bent ült az ülésteremben.

 

“Meggyőződésem, hogy gyereknek az anyja mellett a helye. 2016-ot írunk. Ezért is leptek meg a parlament alkalmazottai, akik értésemre adták, hogy csecsemőnek nincs helye az épületben,” mondta Petrík, akit meglepte az is, hogy az épületben egyetlen pelenkázó asztal sincs.

Hírdetés

 

 

Simona Petríket a parlament szintén várandós alelnöke, Lucia Nicholsonová is védelmébe vette, aki szerint világraszóló botrány és szégyen az egész ügy. Mint elmondta, a parlamentnek példát kellene mutatnia abban, hogyan lehet a családi életet és a munkaidőt összehangolni.

 

Az esetről beszámoló DenníkN rámutat, hogy az Európai Parlamentben megengedett, hogy a csecsemő az édesanyjával legyen akár az ülésteremben is.

 

Az olasz EP-képviselőnő, Licia Ronzulli az ülésteremben gyerekével a karján szavaz. Kép: DenníkN

 

DenníkN

 

Nyitókép: zenyvmeste.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »