Botrány a koronavírussal kapcsolatos támogatások körül! 20 millió eurót is elcsalhattak…

Botrány a koronavírussal kapcsolatos támogatások körül! 20 millió eurót is elcsalhattak…

Transparency International Slovensko (TIS) szervezet lehetséges csalásra figyelmeztetett, amelyben 3,44 millió euró, egy híres műsorvezető testvére és egy Brigádnici nevű cég játssza a főszerepet! De a Munka-, Szociális és Családügyi Központ (ÚPSVAR) több feljelentést is tett csalások ügyében!

A Plus 1 deň napilap tájékoztatott, hogy az ügyben érintett Brigádnici nevű cég székhelye egy kis pozsonyi lakóházban van, ahol hasonló vállalatok is működnek. A tulajdonosa egy cseh állampolgár Vladimír Macaj, aki a TIS szerint kitanult szakmunkás. A tulaj címeként egy postafiókot jelölt meg, de állandó lakhelye egy csehországi város önkormányzatában van – írja a Plus 1 deň.

Sokkal érdekesebb azonban, hogy Macaj a cégben lévő tulajdonrészét egy olyan polgári társulástól kapta, amely mögött a büntetett előéletű Peter Puškár áll, aki nem mellesleg a híres szlovák műsorvezető, Zlatica Puškár testvére.

Hírdetés

Plus 1 deň napilap szerint a Brigádnici cég a munkaügyi hivataltól több száz alkalmazottra 3,44 millió eurós dotációt kapott. Csakhogy a 2018-as adatok szerint mindössze 49 személy dolgozott náluk, ez a szám a pandémia első évére már 1524-re rúgott, a finstat.sk szerint azonban mindössze 5 vagy 9 alkalmazottjuk van.

Macej állítólag meg akarta győzni a TIS-t, hogy valóban számos dolgozóval rendelkeznek. ezért listát küldött nekik. „Négy olyan alkalmazottat kerestünk meg a listáról, akiknek a neve egyedi. Egyikük sem hallott a Brigádnici cégről” – írja a TIS.

Nézzük, mit szólt mindehhez a munkaügyi hivatal! Folytatás a galériában!

(br, pluska, tis)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »