Botrány a DAC-Slovan meccsen

Botrány a DAC-Slovan meccsen

Füst a dunaszerdahelyi stadionban, megrongált székek. A 15. percebn meg kellett szakítani a mérkőzést, hogy a kommandósok megfékezzék a tomboló Slovan-drukkereket. Kiűrítették a vendégek szektorát. A mérkőzés eredménye: 1-0.

Füst a dunaszerdahelyi stadionban, megrongált székek. A 15. percben meg kellett szakítani a mérkőzést, hogy a kommandósok megfékezzék a tomboló Slovan-drukkereket. Kiűrítették a vendégek szektorát. A DAC hosszabbításban győzte le a Slovant.

A dunaszerdahelyi csapat egy bal oldali beadást követően Pavol Šafranko csúsztatott fejesével szerezte a győztes találatot a 92. percben. A labda a bal kapufáról pattant a hálóba. Sikerével a DAC megszakította a második helyen álló pozsonyiak hét mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozatát, egyúttal szinte reménytelenné tette helyzetét, hogy a hétpontos előnnyel éllovas Žilinát utolérje. A hetedik DAC immár tíz forduló óta nem kapott ki. Nagy riválisát két év elteltével múlta felül, míg hazai pályán közel hat esztendeje nem tudott nyerni ellene.

Hírdetés

A hazaiaknál Vida Krisztofert a 91. percben cserélte le László Csaba vezetőedző, aki sérülés miatt nem számíthatott Mervó Bencére. A vendégeknél Priskin Tamás végigjátszotta a meccset. A DAC székely edzője, László Csaba örül a győzelemnek.

A két csapat ötvenedik alkalommal találkozott egymással, és először a dunaszerdahelyiek felújított stadionjában, amelybe több mint hétezren látogattak ki. A nagyszerű hangulat ellenére a mérkőzés nem múlt el rendbontás nélkül, a vendégdrukkerek folyamatosan petárdáztak, majd székeket téptek fel az első félidőben és azzal dobálóztak, ezért a rendőrök kiterelték a néhány száz szlovák szurkolót a szektorból. A hazai fanatikusok Szlovákiát és Trianont szidalmazták.

A szlovák rendőrség a honlapjára is feltette az akcióról készült videót. Egyébként a mérkőzést már előre a „hónap meccsének“ nevezték, amelyet a magyar M4 is közvetített – írja a hnonline.

A hvg.hu szerint „a meccsre rengeteg magyar szurkoló ment el, szól a riariahungária, és úgy tudjuk, a díszpáholyban Kövér László és Hernádi Zsolt Mol-vezér is jelen van”.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »