Botmixeres gyorstalpaló után Dunaújvárosból üzentek a kormánynak az ellenzéki megyei jogú városok vezetői

Dunaújvárosban jött össze azon tíz megyei jogú város vezetője, amely városok ellenzéki polgármestert választottak októberben.

A tanácskozás első részében Cseh Katalinnal, a Momentum EP-képviselőjével egyeztettek. A Renew Europe frakciójának alelnöke beszámolt a 2021-2027-es költségvetési ciklus előkészítésének állásáról és a közvetlen EU-pályázatok lehetőségéről.

Hírdetés

Az eseményről a polgármesterek közleményt adtak ki, melyben felszólítják a kormányzatot, hogy a következő EU-költségvetési ciklusban támogassa a közvetlen brüsszeli források pályázhatóságának bővítését, a kormányzati elosztású források döntő részét pedig az önkormányzatokkal együttműködve, regionális programok keretében, arányosan használja fel.

Az ellenzéki városvezetők azt is kérik, hogy a kormány a tervezett iparűzési adó változtatásával ne lehetetlenítse el az önkormányzatok működését, valamint olyan, a lakosság számára létfontosságú feladatokat, mint a tömegközlekedés, az úthálózat fejlesztése, vagy a szociális ellátórendszer működtetése.

(HVG)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »