Botka sírva könyörög, hogy végre valaki ledöfje a fenébe – nem mi mondtuk

Botka sírva könyörög, hogy végre valaki ledöfje a fenébe – nem mi mondtuk

A HírTv Egyenesen című műsorának szerda esti vendége Lattmann Tamás volt, s a nemzetközi jogász igen megrázó képet festett le azok számára, kik még bíznak Botka Lászlóékban. A magát baloldalnak nevező, jelen pillanatban már csak 10 százalék alatti támogatottságú pártként bejegyzett szervezeteket tömörítő csoportosulás ugyan egy ideig Lattmannban látta a külsős, „civil” kormányfő-jelöltet, azonban ezt a vágyálmot széttépte, „amikor Botka László el kezdett mocorogni, december közepén”. A jogász szerint még senki nem értette, hogy miért, hiszen addig a Laciról mindenki úgy tudta, hogy nem érdekli a jelöltség. Lattmann elmondta, egyértelművé vált, a pártvezetéstől januárban a szegedi szocialista polgármester megkapja a lehetőséget stratégiája megvalósítására, holott „mindenki tudta, hogy ez egy kudarcra ítélt dolog volt”. Ugyanakkor a nagy baloldali megegyezés, a közös lista azóta sem valósult meg.

A probléma az, hogy eltelt közben majdnem egy év – folytatta Lattmann – és látni lehet, ha valakinek még mindig nem világos, hogy Botka László stratégiája nem jött be, és aki még így is ragaszkodik hozzá, és beleállítja az ellenzéket ebbe az időpocsékoló lökdösődésbe, az nem a kormányváltásért dolgozik – tette hozzá.

„Ha valaki ma azt gondolja, hogy az MSZP esélyes ellenzéki párt, az nem tudja, mit beszél”

– utalt arra a korábbi önjelölt, hogy a legfrissebb közvélemény-kutatások adatai szerint az MSZP történelmi mélyponton áll, és a lélektani 10 százalékos szint alá süllyedt a támogatottsága.

Hírdetés

Lattmann szavaiból az szűrhető le, hogy

a mélyrepüléssel az MSZP vezetése is tisztában van, tudják, hogy „működésképtelen a jelölt” sőt Botka László már a fehér zászlót lengeti.

Szerinte ugyanis a hétfői ajánlat, amelyben egy furcsa számítás alapján szétosztotta szocialista kormányfő-jelölt a baloldali pártok között a listás helyeket, nem mást, mint

„egy sírva könyörgés azért, hogy végre valaki döfje őt le a fenébe, hogy megint sértődötten elvonulhasson”.

Ami a politikai értelemben azt jelenti, hogy a pártok mondják már ki: „Laci, nem kellesz!”


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »