Botka László megtörte a csendet

Botka László megtörte a csendet, hosszú idő után megnyilvánult menekültügyben a migráció miatt egyre nagyobb nyomás alatt lévő Szeged szocialista polgármestere.

A migráció miatt napról napra egyre nagyobb nyomás alatt lévő Szeged MSZP-s polgármestere hosszú hallgatás után a Facebookon közölte, mit gondol a helyzet egészéről, annak kezeléséről. Botka László, a baloldal örök ígérete a Válasz.hu gyoda témájú cikkét az alábbi megjegyzéssel posztolta a közösségi oldalon:

Hírdetés

„Ez van! Az óriási menekülthullám egész Európa számára óriási kihívás, nálunk egyetlen migráns sem akar letelepedni, csak átvonulnak az országon néhány óra alatt, kárt, veszélyt és bajt nem okoztak. Az lenne az érdekünk, hogy közös európai, nemzetközi megoldás szülessen erre a valódi problémára! A Fidesz-kormányt azonban csak az érdekli, hogy politikai céljaira használja az ügyet, félelmet keltsen a lakosságban, ezért »dobtak ki« sok tízmilliárdot teljesen hasztalan »új vasfüggönyre«. A valódi baj az, hogy ezzel a politikával csak akadályozzák a hatékony, közös európai fellépés esélyét, pedig az lenne az igaz magyar érdek! (Ja, és addig se a botrányos, mindent lenyúló kormányzásukról szólnak a hírek. Mindent feláldoznak a hatalomért!) Remélem, egyre többen megértik ezt, hajrá Új Magyar Európai Köztársaság!”

A Válasz.hu erre reagáló cikkében egyébként megjegyzi, „körvonalakban sem látszik a közös európai fellépés esélye. Sőt, ma még kiátkozandó radikálisnak számít, aki a magyar felmenőkkel és itteni gazdasági érdekeltségekkel rendelkező Andrej Babis cseh kormányfőhelyetteshez hasonlóan azt meri mondani: NATO-katonákkal kell védeni a schengeni határokat!”

A portál Botka ösztönzésére számol is: „Ha mostantól napi átlagban 3000 illegális bevándorló érkezik – ami a tegnapi 2533-as adat fényében nem teljesen légből kapott –, akkor az száz nap alatt 300 000, egy év alatt pedig bő 1 000 000. Ha ennek a számnak csak a fele igaz (télen talán kevesebben jönnek), Magyarországnak akkor is irdatlan tömeget kell »átkísérnie« Csongrád megyéből az osztrák határra, úgy, hogy közben rendes, európai országhoz méltó menekültügyi rendszert működtet.”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »