Botka László beállt Márki-Zay Péter mögé

Botka László beállt Márki-Zay Péter mögé

Egyre sorjáznak a bejelentések Karácsony Gergely visszalépése óta.

Gyűlnek a támogatók a versenyben maradt két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt mellett, miután Karácsony Gergely pénteken közölte, Márki-Zay Pétert fogja támogatni és befejezi a saját kampányát. A Mindenki Magyarország Mozgalom vezetőjét nem támogatja az MSZP és a Jobbik is kritikát fogalmazott meg vele szemben, az LMP pedig nemcsak őt, hanem az előválasztás másik versenyben maradt indulóját, Dobrev Klárát sem támogatja.

Márki-Zay mögé sorakozott fel a Momentum,

Hírdetés

Az MSZP és a Jobbik nem állt ki nyíltan Dobrev Klára mellett, ugyanakkor két szocialista politikus igen. Elsőként Szombathely MSZP-s polgármestere, Nemény András posztolt péntek este, hogy a DK miniszterelnök-jelöltjét, Dobrev Klárát támogatja az előválasztás második fordulójában. Minderre azután került sor, hogy tárgyalt az éppen Szombathelyen fórumozó Dobrev Klárával.

Nem sokkal később Gőgös Zoltán is közölte, hogy Dobrev Klárát támogatja a második fordulóban.

Botka László szegedi polgármester viszont arról írt a Facebook-oldalán, hogy Márki-Zay Péter mellett áll. Mint írta, 2016 óta hangoztatja, hogy csak teljes összefogással, közös jelöltekkel és közös programmal győzhet az ellenzék, mindennek képviselője egy közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt. „Sok évnek és egy újabb kétharmadnak kellett eltelnie, de most ennek a közelében vagyunk” – közölte Botka Márki-Zay támogatását bejelentve.

A városvezető egyébként négy éve lépett vissza az MSZP-s miniszterelnök-jelöltségtől, politikai maffiát emlegetve, és 2019-ben kilépett a pártból. A szocialisták a Párbeszéddel közös miniszterelnök-jelöltnek választották 2017-ben Karácsony Gergelyt.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »