Botka elsáncolta magát a szegedi városházán

Bár a 2002-es önkormányzati választási kampányban Botka László szegedi MSZP-s polgármesterjelöltként megígérte, hogy győzelme esetén leszerelik a biztonsági beléptető rendszert a városházán – amit később meg is tettek –, most mégis visszahelyezték azt – jelentette ki a Magyar Idpknek Haág Zalán KDNP-s önkormányzati képviselő.

A politikus úgy fogalmazott: a szocia­lista polgármester arra hivatkozik, hogy a rendszert egy belügyminisztériumi rendelet miatt kellett kötelezően kiépíteni, de ez nem igaz. – Az egész csak arra jó, hogy megpróbálja távol tartani a kritikus hangokat. Ez felháborító, mert korábban éppen arról beszélt, hogy visszaadja a városházát a szegedieknek, ahová bárki bejöhet. Ha Botka Lászlónak csak harmadannyi figyelme lenne a város problémáira, mint a rendszer kiépítésére, illetve hogy elbarikádoztassa magát, akkor lehet, hogy nem lenne közlekedési káosz Szegeden – hívta fel a figyelmet Haág Zalán. Szavai szerint Botkáék mindent megtettek annak érdekében, hogy a rendszer már a tegnapi közgyűlésre kiépüljön, de a polgármester a biztonság kedvéért még a karzatot is megtöltötte a saját embereivel, nehogy mások odaférjenek.

Hírdetés

Közben Szabó Bálint jogász, a Mindenki Szegedért Mozgalom alapítója a tegnapi közgyűléssel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy bár a kormányhivatal visszadobta a diszkriminatív csendrendeletet, a város baloldali többsége – álláspontja szerint törvénysértő módon – nem tűzte napirendre a kérdést.

Ismert, a rendelet értelmében hét végén csak éjfélig engedik a hangosítást a vendéglátóhelyeknek, a többi napon pedig 22 óráig. A korlátozás azonban nem vonatkozik az egyházi és az önkormányzati, valamint a Szegedi Tudományegyetem és a Hallgatói Önkormányzat rendezvényeire, ezek akár hajnalig zavarhatják a szegediek nyugalmát. – Ez a Mindenki Szegedért Mozgalom szerint egyértelmű diszkrimináció – jelentette ki a jogász.

A mozgalom pártoktól, vallásoktól és ideológiáktól mentesen a helyi ügyek mentén kíván tevékenykedni, és – mint azt bejelentették – a következő negyedévben minden városrészre kiterjedő problématérképet készít.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »