Boszorkányok márpedig nincsenek

Boszorkányok márpedig nincsenek

Az Európai Bizottság friss elemzése láttán ugyanis reményeik szerte foszlottak, mert nem Magyarország az unió első számú fekete báránya. Vagyis a haladó balliberális képviselők hazájuk elleni kitartó áskálódása, a sok hazugság nem volt elég hiteles. A bizottság az elmúlt év értékelésénél az EU „rossz fiúinak” listáján országunkat csupán a középmezőnybe sorolta. (A szégyenpad legelején Spanyolország pironkodhat.)

Az EU dk-s és momentumos parlamenti képviselő mószeroló-bajnoknőinek a kudarc nem szegte a kedvét. Tovább erőlködnek. Mint a hülye úttörők, akik a vak öreg nénit akarata ellenére kísérik át a túloldalra. A pártjuk által Brüsszelbe kiküldött ellenzéki hölgyek (és urak) az Európai Egyesült Államok nyélbeütésén buzgólkodnak, miközben az ország többsége önálló nemzetben továbbra is az innenső szabad oldalon képzeli el a jövőjét. Nem akar átmenni. És nem is vak.

A neten keringő találgatások szerint a bolgár gyökerű Dobrev Klára és a Kanadában született Cseh Katalin előválasztáson egymás között kívánják eldönteni, hogy 2022-től melyikük legyen annak az országnak a vezetője, amelyiknek a népét egyébként utálják és mélyen lenézik. És görcsös igyekezettel át akarják kísérni a másik oldalra.

A miniszterelnöki székre ácsingózó két „hazafias érzelmű” hölgy vetélkedése persze akár szemfényvesztés is lehet. A trükkök százaiban jártas Gyurcsány például az agárversenyek gyakorlatát lekoppintva Cseh Katalint nyúlként használhatja, így repítve célba mámorosan imádott feleségét. (Karácsony Gergely még időben megérezhette a neki állított csapdát, mert visszalépett a miniszterelnöki jelöléstől.) Más verzió szerint kettőjük vetélkedéséből az lehet a győztes, aki előbb képes magából az elvakult, az országra kivetített öngyűlölet rontó szellemét kiűzni.

Hát, a megszólalásaik azt mutatják, hogy ez a megtisztulás egyelőre messze van. Dobrev Klára például még ott tart, hogy legutóbb az Orbán által az EU-tól kiprésel többletet, ezer milliárd forintot siker helyett megalázó kudarcként értékelje, Cseh Katalin pedig a kormányon keresztül az országnak járó uniós források megvonását követelte Brüsszelben. Őkelme szerint „Fidesz-rémuralom van”. (A rémült tömegek a Balaton hűs habjaiba menekülnek és örülnek gyerekeik ingyen tankönyvének.)

Az önbizalomtól duzzadó, ábrándjaikban magukat rátermett miniszterelnöknek képzelő politikus hölgyeknek meglehetősen negatív a világlátása. E sajátos szemlélet kialakulása – sok más összetevő mellett – az identitászavarban keresendő. Az egészséges lelkületű személyiség felépülésének fontos eleme, hogy tudjuk hová tartozunk, hogy „egy vérből valók vagyunk”. Persze az összetartozás ezen érzése nélkül is jól el lehet motorozni a világban, de a hiánya valahol mindig ott lappang az emberben – még politikusként is.

Hírdetés

Kevésbé szerencsés esetben ez a kitapinthatatlan érzés fölényeskedésbe burkolt kisebbrendűségi érzésben, agresszióban nyilvánulhat meg. Az ilyen ember a való világban lényegében semminek sem tud igazán örülni, irigykedik, fanyalog, az élő fába is beleköt, képtelen maga körül a jót is észrevenni. Gyűlölködővé válik. Ebből a negatív spirálból még seprűnyélen vágtatva sem menekülhet.

Ott vergődik nagyratörő vágyai démonjaival harcolva, boldogtalanul vetélytársával egymást marva, acsarkodva – egészen az előválasztás napjáig – és azon túl is.

Kruppa Géza – www.magyarnemzet.hu

 

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »