Bosszút állnának Trumpon a síron túl is

Bosszú a síron túl is – ne temethessék Donald Trumpot az Arlingtoni Nemzeti Sírkertbe, kezdeményezi törvényjavaslatban egy demokrata párti képviselő. Az indítványozó szerint a volt elnök nem méltó a nemzet emlékezetére, mások szerint viszont a kezdeményezés mérhetetlen kisszerűsége és a mögötte felsejlő gyűlölet az, ami leginkább riasztó.

Változatlanul sistereg a baloldali gyűlölet Donald Trump körül. Olyan kérlelhetetlenül és engesztelhetetlenül, ahogyan sokak szerint csakis a baloldal tud gyűlölni” – mondta Járai Judit, a közmédia New York-i tudósítója a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Az Egyesült Államok 45. elnökét demokrata párti politikusok, úgymond még a halála után is „büntetnék”, kitörölnék az amerikai történelemből. A napokban Linda Sánchez demokrata párti képviselő törvényjavaslatot terjesztett elő a kongresszusban arról, hogy Donald Trumpot a halála után ne illesse meg a mindenkori amerikai elnököknek kijáró végtisztesség.

Ne temethessék el az Arlingtoni Nemzeti Sírkertben, ne nevezhessenek el róla katonai létesítményt, szövetségi tulajdonban lévő épületet, valamint szövetségi tulajdonban lévő utcát, teret, parkot vagy akár metróállomást sem. Ne emelhessenek neki szobrot vagy ne helyezhessenek le rá emlékeztető „táblácskát”.

A teljes mértékben alkotmányellenes törvényjavaslat azzal próbál érvelni, hogy az elnököt kétszer is impeachment eljárás, vagyis az alkotmányos közjogi felelősségre vonási eljárás alá vonták.

Hírdetés

Igaz, Donald Trumpot mindkét eljárásban felmentették. Sőt a második eljárás szakértők szerint eleve alkotmányellenes volt, hiszen a demokraták azután kezdeményezték azt, hogy Trump a választásokat követően távozott a Fehér Házból. A javaslatban nem nevezik meg Trumpot, de a kitételek egyértelműen rá utalnak.

Eddig 13 demokrata törvényhozó biztosította támogatásáról a javaslatot valószínűleg annak a megbékélésnek, az árkok betemetése jegyében, amelyet az új elnök, a 78 éves demokrata párti Joe Biden szokott hangoztatni, akinek győzelme vitathatónak látszik.

A Time magazin terjedelmes cikkben leplezte le, hogy a baloldal trükkök garmadát vetette be, hogy befolyásolják a választás kimenetelét.

Az új elnök 53 elnöki rendelettel, tehát a kongresszus megkerülésével hozott lényeges döntéseket. Bill Clinton elnök egykori tanácsadója, Naomi Wolf a múlt héten arra figyelmeztetett egy televíziós interjúban, hogy a jelenlegi demokrata párt és az elnök totalitárius állammá alakíthatja az Egyesült Államokat.

Ronald Reagan Kalifornia kormányzójaként, még 1975-ben egy interjúban azt mondta: ha Amerikát valaha eléri a fasizmus, akkor az a liberalizmus nevében fog eljönni.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »