Bosszút állnak a kellemetlenkedő ellenzéki képviselőkön Ferencvárosban

Bosszút állnak a kellemetlenkedő ellenzéki képviselőkön Ferencvárosban

Még szerdán írta meg a 24.hu, hogy több forrásból is úgy értesült: két, kerületi ügyekben aktív ellenzéki önkormányzati képviselőt akar ellehetetleníteni a IX. kerületi Fidesz. A terv szerint Baranyi Krisztina (Együtt) és Jancsó Andrea (LMP) ellen irányul támadás a csütörtöki testületi ülésen, és a cél az, hogy a két képviselőt megfosszák bizottsági helyüktől, ezzel jelentősen megvágva a fizetésüket is.

A portál azt írta: az előzetes napirendben nem szerepel, hogy szavaznának ilyen kérdésről az ülésen, információik szerint helyben fogják benyújtani. Az indoklás szerint a képviselőknek azért kellene távozniuk a Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottságból – csak ennek a tagjai –, mert túl sokat hiányoztak – írták, hozzátéve, ezért egy fideszes képviselőt is beáldoznának, Fröhlich Pétert, aki valóban sokat hiányzott a bizottsági ülésekről.

A 24.hu Bácskai János fideszes polgármestert is megkereste az ügyben, de nem kaptak választ.

Csütörtökön reggel azonban a Civil Rádi Kelj fel Jancsi! című (egyébként a ferencvárosi önkormányzat által támogatott) műsorában már bőbeszédűbb volt a polgármester: Fiala János kérdésére azt mondta, amikor erről tárgyaltak a frakcióülésen, fogadást is köthettek volna arra, hány óra múlva szivárog ki az ügy. 

Bácskai kiemelte, hogy ennek a lényege az: választ kell adni a nemtelen politikai támadásokra. Egyébként cáfolta, hogy mindez bármilyen kapcsolatban áll a hiányzásokkal, bár azt elismerte, hogy az említett fideszes képviselő valóban sokat hiányzott. Hozzátette: ő maga az előterjesztő, nem napirenden kívül kerül majd szóba mindez. Bácskai arra is kitért, hogy egyébként egy önkormányzatnak nem kötelessége az egy darab pénzügyi ellenőrző bizottságon kívül más bizottságot létrehozni, az összes bizottság csak a szakmai munkát segíti elő. „Nincs más lehetősége politikai választ adni egy közösségnek, csak ez, ezért történik ez” – fogalmazott. Hozzáfűzte, hogy Jancsó még egyszer sem szólalt fel a testületi üléseken.  

Hírdetés

http://mno.hu/

Baranyi Krisztina nemrég a 444.hu egyik videójában hívta fel a figyelmet arra: vannak olyan ferencvárosi automaták, amelyek hamis jegyet adnak ki az autósoknak.

Egyébként Jancsó Andrea és Baranyi Krisztina is úgy véli, az előterjesztés valós oka az, hogy olyan kerületi ügyekkel foglalkoznak, amelyek kínosak a helyi vezetésnek. A 17 fős testületben csupán 5 ellenzéki és egy független képviselő ül.

http://mno.hu/

Korábban beszámoltunk arról: a IX. kerületben fillérekért osztogatják egymás közt a lakásokat a helyi fideszesek, csakúgy, mint a budai Várban. Jancsó Andrea egy éve vizsgálja a ferencvárosi önkormányzati ingatlanok sorsát, kutatásai közben megdöbbentő dolgokra bukkant. Az ellenzéki politikus lapunknak hangsúlyozta, hogy a közelmúltig a kerület fideszes polgármesterének, Bácskai Jánosnak volt a hatásköre elbírálni az önkormányzati lakások kiutalását.

Lapunk korábbi cikke alapján hűtlen kezelés bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást a IX. kerületi ügyészség. Mint megírtuk, önkormányzati bérlakáshoz jutott például Mészáros László, a Fidesz–KDNP ferencvárosi képviselője, aki egy 63 négyzetméteres felújított ingatlant bérel „piaci alapon” havonta 68 ezer forintért. A szintén fideszes Görgényi Máté egy 104 négyzetméteres önkormányzati lakást bérel 118 ezer forintért havonta. Ráadásul az ő esetében a bérleti szerződés eredetileg a nagymamája nevére szól, aki sosem lakott az ingatlanban. Veres László, az előző önkormányzati ciklus fideszes képviselője már meg is vásárolhatta az önkormányzattól azt a bérlakást, amelyben lakott. A 90 négyzetméteres ingatlant 9,6 millió forintért vehette meg. Szintén kirívóan olcsón, mindössze 8,7 millió forintért jutott egy 72 négyzetméteres lakáshoz a korábbi fideszes alpolgármester lánya.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »