„Borzalmas nagyságrendű” az utánpótlás a migránsokból

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója arról beszélt, hogy rendkívüli erőfeszítést igényel a rend fenntartása a horvát határon. Bakondi György szerint Fekete-Afrikából és távolabbi ázsiai országokból is jöhetnek még migránsok.

• Idén már 270 ezren lépték át illegálisan a határt, közülük 175 ezren nyújtottak be menedékkérelmet. Utóbbiak között 65 ezren voltak azok, akik szírnek vallották magukat. • Az MNO Ausztriában járt és megnézte, mennyire telt meg a tranzitországnak számító állam, amelynek fővárosában már halal hotdogot is kapni. Riportunk. • Majdnem nyolcvan ország állampolgárait regisztrálta eddig Magyarország

Hírdetés

08:36A migránsok között 79 ország állampolgárait regisztrálta eddig Magyarország – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója hétfőn az M1 aktuális csatornán. Bakondi György hozzátette, természetesen nagyságrendi különbségek vannak közöttük, a legtöbben – bevallásuk szerint – Szíriából érkeztek, de sokan jöttek Irakból, Pakisztánból és Bangladesből is. „Borzalmas nagyságrendű” az utánpótlás a migránsokból  fogalmazott a főtanácsadó, hozzátéve Fekete-Afrikából és távolabbi ázsiai országokból is jöhetnek még. A magyar-horvát határon kialakult helyzetről azt mondta, folyamatos a nyomás, ezért rendkívüli erőfeszítést igényel a rend fenntartása. A legfontosabb feladat a gyors ellenőrzés, a minimális ellátás és a továbbutaztatás – fűzte hozzá.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »