Börtönlelkésznőt erőszakolt meg a bűnöző migráns egy svéd börtönben

Egy migráns – akinek a származási országát nem közölték – Svédország egyik legszigorúbban őrzött börtönében töltötte a büntetését kábítószerrel való kereskedelemért és fizikai atrocitásért, amikor megerőszakolt egy börtönlelkésznőt. A migráns büntetését emiatt 3 évvel meghosszabbították, majd miután letölti azt, kitoloncolják Svédországból, ahová 10 évig nem is térhet vissza.

A bűncselekményre a különösen szigorúan őrzött Hall nevű börtönben került sor, Stockholm megyében.

A migráns, aki kábítószerrel való kereskedelemért és fizikai atrocitásért töltötte a 3 évre kiszabott büntetését, elméletileg lelki tanácsadásért fordult a lelkésznőhöz – írja a Voice of Europe az Aftonbladet című svéd lap információira hivatkozva.

Miután bement a lelkészi szobába, bezárta az ajtót, majd egy széket helyezett a kilincs alá.

Ezután megtámadta és megerőszakolta a lelkésznőt.

Hírdetés

Az áldozat annyira megrémült, hogy a biztonsági csengőt nem merte megnyomni, és csak két nappal később jelentette a hatóságoknak a vele történteket.

A nemi erőszakra még 2018 decemberében került sor, de az elhúzódó jogi procedúra miatt csupán júniusban kezdődött meg a migráns bírósági tárgyalása.

Ítélet pedig az elmúlt napokban született.

Ennek alapján a migráns büntetését további 3 évvel meghosszabbítják, majd miután letölti azt, kitoloncolják Svédországból, és 10 évre beutazási tilalmat rendelnek el vele szemben.

origo.hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »