Börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki egy egyetemista lányt zaklatott a vonaton

Börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki egy egyetemista lányt zaklatott a vonaton

Börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki egy egyetemista lányt zaklatott a vonaton

2019 áprilisában, egy Budapestről Záhonyba tartó vonaton zaklatott egy egyetemista lányt az a férfi, akit most ítélt el a Püspökladányi Járásbíróság.

Hírdetés

A férfi fényes nappal, ittas állapotban zaklatta többször is a lányt, egyre agresszívebben – a lány tiltakozása ellenére. Fogdosta és tudtára adta többször is, hogy közösülne vele és „gyereket csinálna” neki. Amikor a lány távozni akart a fülkéből, a férfi kést rántott és fenyegetőzött, hogy nem mehet sehová. Csak akkor hagyta el a vádlott a fülkét, amikor a lány sikoltozni kezdett. A sértett végül a jegykezelő segítségét kérte, aki értesítette a rendőrséget. 

A vádlott Debrecenben szállt le a vonatról, a rendőrök itt találták meg egy kocsmában az állomás közelében, ahol elfogták és a nála lévő kést lefoglalták.

A férfi bírósági eljárás során először tagadta a vádakat, majd vallomását az elé tárt tényekhez képest folyamatosan módosította. Eleinte azt is tagadta, hogy találkozott volna a sértettel, majd miután megmutatták neki a lány által telefonnal rögzített beszélgetést, ezen az álláspontján is változtatott.

A férfit végül aljas indokból, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége miatt 5 év és 3 hónap, börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ügyész az ítélet indoklásában kifejtette, hogy kizárólag súlyosbító körülmények jöttek szóba a vádlottal kapcsolatban, amelyek közül a legsúlyosabb a többszörös büntetett előélet volt.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »