Börtönbe zárják a németet, aki Budapestről árult migránsriasztókat a honfitársainak – vásárlóit is elítélték, mert Merkelisztánban tilos az önvédelem

Börtönbe zárják a németet, aki Budapestről árult migránsriasztókat a honfitársainak – vásárlóit is elítélték, mert Merkelisztánban tilos az önvédelem

Két év és tíz hónap börtönnel sújtotta kedden a berlini tartományi bíróság azt a férfit, aki a Migránsriasztó (Migrantenschreck) elnevezésű, Magyarországról működtetett portálján keresztül adott el fegyvereket a többi között Németországba. A döntés nem jogerős, az ítélet ellen a vádlott fellebbezhet.

Mario R.-t a német fegyvertörvény megsértésében találták bűnösnek. A 35 éves férfi 2016 májusa és novembere között engedély nélkül, Magyarországról üzemeltetett egy olyan internetes áruházat, amely Németországban kínált eladásra hosszú csövű puskákat, sörétes puskákat és gáz-riasztófegyvereket.

A postai csomagküldő szolgálattal továbbított fegyverek, amelyek egy része gumilövedékekkel működik, egy bírósági szakértő megállapítása szerint a nagy torkolati energia miatt "potenciálisan" alkalmasak az élet kioltására, s ezért Németországban engedélykötelesek.

Bár a bíróság szerint Mario R. (azaz Rönsch), bár nagyrészt elismerte bűnösségét, a törvényszék súlyosbító körülményként értékelte az "uszító jellegű" reklámot a Migrantenschreck nevű honlapján. A vádlott egyebek mellett azzal kínálta honlapján a fegyvereket, hogy azokkal "le lehet teríteni a menedékkérőket".

Hírdetés

A berlini tartományi bíróság az ítélet szóbeli indoklásában kiemelte: Mario R. ezzel "különösen álnok módon kihasználta az illegális bevándorlókkal szembeni hangulatot".

A bíróság egyben elrendelte az illegálisan értékesített fegyverek eladásából származó 99 ezer euró bevétele elkobzását.

A férfit Magyarországon március végén vette őrizetbe a rendőrség európai elfogatóparancs alapján.

Mario R. értesülések szerint Ausztriába és Svájcba is postázott fegyvereket. A német ügyészség közölte, ebben már nem illetékes, de a külföldi vásárlók ellen nyomozást folytatnak az érintett országok hatóságai. Az ügyészség ugyanakkor hozzátette: Mario R. németországi vásárlóinak többségét már elítélték.

A német vádhatóság szerint a férfi ellen uszítás gyanúja miatt is eljárás folyik.

Az ARD német országos köztelevízió a tagesschau.de című hírportálján az üggyel kapcsolatban azt írta március végén, hogy a férfi ellen indított eljárás során arra utaló adatok is előkerültek, hogy ő állhat bizonyos "uszító honlapok" mögött, amelyek "szélsőséges, antiszemita, a holokausztot relativizáló tartalmakat terjesztenek".

Ez a valódi uszítás: a ZDF korábbi összeállítása a "szélsőségesekről", akik meg szeretnék védeni magukat a bevándorlóbűnözőktől:

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »