Börtönbe vonult a zaklatásért elítélt ismert izraeli színész-rendező

Börtönbe vonult szerdán Móse Ivgi, Izrael egyik legismertebb színész-rendezője, akit nők zaklatása miatt ítéltek tizenegy hónapos szabadságvesztésre – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet szerdán.

Hírdetés

A korábban rendkívül népszerű, 67 éves színész-rendezőt nők elleni illetlen viselkedés és szexuális zaklatás miatt négy nő panasza nyomán ítélte júliusban tizenegy hónapos börtönbüntetésre a haifai fellebbviteli ítélőtábla. Ivgi szerdán az észak-izraeli Hermon börtönbe vonult be.
   
Ivginek már szeptember elsején börtönbe kellett volna vonulnia, de korára való tekintettel halasztást kért és kapott keddig az őszi zsidó ünnepek idejére.
   
2016 februárjában, az amerikai #metoo mozgalom elindulása után hat nő vádolta meg Ivgit azzal, hogy a színész-rendező különböző filmek forgatásán, tévéműsorok felvételén és színházi próbákon, előadásokon zaklatta őket.
   
Az ügyészség a rendőrség nyomozása után 2018-ban vádat emelt ellene, miután szerintük elegendő bizonyítékot találtak arra, hogy Ivgi privilegizált helyzetét kihasználva szemérem elleni bűncselekményeket követett el, és 2012-ben és 2013-ban szexuálisan zaklatott négy nőt, némelyiket a munkahelyén. A bíróságon négy szeméremsértő cselekedet és három szexuális zaklatás vádjával kellett szembenéznie.
   
A bíróság a vádak egy részét megalapozottnak találta, másik részében felmentették, és féléves közmunkára, valamint pénzbírság megfizetésére kötelezték. Az ügyészség szigorításért fellebbezett, és 15 hónapos elzárást kért.
   
Móse Ivgi Izrael egyik legismertebb színművésze, számos filmben és színdarabban játszott főszerepet, és kiemelkedő alakításaiért korábban rengeteg díjban és elismerésben részesült.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »