Börtönbe mehet a TV2 csaló jósa

Egy év börtönt kapott Stephanus, miután milliókat csalt ki egy nőből.

Jogerősen egy év börtönre ítélték Stephanust, vagyis Borda Istvánt, miután 2011-ben hárommillió forintot csalt ki egy nőből – írta a Bors Online. A TV2-n futó Ezo TV jósa ugyanis azt állította, a nőnek át kell számára utalnia a családi örökségét, hogy ő levehesse róla a rontást. A pénzt persze nem utalta vissza, bár ő azt állította, eredetileg kölcsönről volt szó, és már el is kezdte a törlesztést.

„A hölggyel barátságnak indult a kapcsolatunk, és én magam kértem, hogy az átutalás során írja a közleménybe: kölcsön. Ezt ő maga is elismerte korábban. Vissza akartam adni a pénzt, és egy részét már törlesztettem is korábban, de a bíróság úgy ítélte meg, amikor kölcsönkértem, nem volt reális esélyem arra, hogy egyszer visszaadjam” – mondta Borda a Borsnak.

Hírdetés

Mástól is kapott kölcsön

A Fővárosi Törvényszék azt közölte: B. Istvánt csalás miatt egy év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték, a végrehajtást pedig két év próbaidőre felfüggesztették. A csalás vétsége miatt emelt másik vádban felmentették a vádlottat. Az ítélet tavaly szeptember 25-én jogerőre emelkedett.

A Bors azt írja, kereste Bordát, de egy ismerőse szerint kómába esett. Érdekes módon viszont a cikk szerint nem sokkal később már a jós erősíti meg, hogy valóban ez történt. A Bors szerint egyébként az Ezo TV jósa egy svájci nőnek is tartozik több mint húszmillió forinttal. Borda szerint viszont ajándékba adta neki a nő a pénzt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »