Börtönbe megy a volt chicagói FEHÉR rendőr, aki lelőtte a niggert

Jason Van Dyke hat évet és kilenc hónapot kapott azért, amiért 2014-ben rálőtt a 17 éves nigger bűnözőre, Laquan McDonaldra, aki aztán belehalt a sérüléseibe… A Van Dyke esetében hozott ítélet azért is mérföldkőnek számít, mert Chicago történetében ez az első eset, hogy egy rendőrt szándékos emberöléssel elítéltek. Persze, mert nigger volt az áldozat…

2014-ben a chicagói rendőröket egy Burger King gyorsétteremhez riasztották, mert a környéken valaki kocsikat tört fel. Az első hatósági beszámolók akkor arról szóltak, hogy a fekete tizenéves „belőve” ment az utca közepén, késsel hadonászott és rátámadt a rendőrökre, ezért volt „jogos” Jason Van Dyke részéről az önvédelem.

Hírdetés

Egy év múlva azonban bírósági ítélet kötelezte a chicagói rendőrséget, hogy tegye közzé a helyszínen készült felvételt, amelyet az egyik rendőrautó videókamerája rögzített. Ebből derült ki, hogy Laquan McDonaldra a rendőrök messziről tüzelni kezdtek, és Van Dyke még akkor is tovább lőtt, amikor a fiú már a földön rángatózott. 16 lövés végzett a fiúval.

Az esetet követően tüntetések kezdődtek Chicagóban, Jason Van Dyke-ot viszont csak 2018 októberében ítélték el. Akkor még azt írtuk, hogy az ex rendőr hattól 15 évig terjedő börtönt kaphat, ez most hat év és kilenc hónap börtönbüntetésben konkretzálódott. Egy nappal azt követően szabták ki a büntetést, hogy egy másik chicagói bíróságon viszont Van Dyke három volt kollégáját, akik vélhetően falaztak a férfinak, nem találták bűnösnek.

A Van Dyke esetében hozott ítélet azért is mérföldkőnek számít, mert Chicago történetében ez az első eset, hogy egy rendőrt szándékos emberöléssel elítéltek. Persze, mert nigger volt az áldozat…


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »